torsdag 17 december 2009

Julklappsdrömmar

Nu när vi har vår nye vän i köket, börjar jag drömma om tillbehör. Kanske kan KitchenAid Icecream Maker vara svaret på mina drömmar om en effektivare glassmaskin? Jag vet inte, men tanken är lockande. Den är dyrare än min gamla Philips, men avsevärt billigare än de italienska proffsmaskinerna.

Något annat som lockar (till och med mer än glassmaskinen) är köttkvarnen. Den står definitivt på önskelistan. Jag tror ändå att om vi vill ha den, så får vi själva köpa den.

Alla tillbehör är inte intressanta för mig, men just dessa två lockar. Att de dessutom är snygga, gör inte saken tråkigare.

10 kommentarer:

 1. Nackdelen med glasskålen är att den måste stå i frysen - hela bunken. Och jag vet inte riktigt var jag ska få plats med det i min överfulla frys. Köttkvarn har jag men den är ärligt talat på tok för klen. Försökte mala lammkött men det gick inte alls, det blev bara söndertrasat. Fick ta fram farmors gamla Bosch från 50-talet - den fixade det galant.

  SvaraRadera
 2. Standardköttkvarnen (i plast) är värdelös, jag köpte en piratvariant på Lagamati i metall (typ den på bilden) med tre skivor - den funkar kanon. //Ola

  SvaraRadera
 3. Vi har en hel del tillbehör till vår K.A. Glass-skålen är jättebra och har sin egen plats i frysen där den står året runt och väntar på sin tur =) Jag är mindre nöjd med kvarnen. Håller med Anne om att den är klen. Vi har malt kött några ggr när vi gjort bratwurst men guuuud sicken tid det tar. Nej, vi köper färdigmalt kött numera, tyvärr. Korvhornet används ju ihop med kvarnen så den går också lite långsamt. Rivskivorna är bra och juicepressen sådär (skvätter en del). Det låter som om jag är negativ men i stort är jag nöjd med K.A. Vi har den "vanliga" varianten och den är suverän till bröddegar på 4 dl vätska och blandar smidigt ihop olika kakdegar mm. Den största fördelen är att vi slipper en stor maskinpark. Tillbehören har vi i en lätt-tillgänglig låda så det går snabbt att ta fram det man vill ha. Lycka till med din proffs-variant =)

  SvaraRadera
 4. Anne: Vi har riktigt gott om plats i frysen umera! jag har nästan helt slutat att köpa på mig en massa och frysa in; trättnade när det kändes som att jaginte hade koll på vad som fanns i frysen. Så, det lutar åt att vi utan problem skulle kunna hysa en skål.
  Är det köttkvarnen i metall du har, eller den i plast?

  Silver: Den där piratvarianten låter ju väldigt intressant! Köttkvarnen i plast skulle jatg aldrig ge mig på att köpa. Du som maler så mycket och ofta - om du är nöjd och skriver att den funkar kanon, så litar jag på det!

  Beatrice: Det är ju lätt att snöa in fullständigt på tillbehör. Jag är ganska medveten om vad vi använder och vad vi skulle ha nytta av. Allt handlar ju om vad man lagar och vilka vanor man har. Som du skriver så är det ju skönt att sliåpa en hel "maskinpark".

  SvaraRadera
 5. Jag snöade ett tag helt in på Kitchen Aid-maskiner, men har nu hittat en mindre matberedare som gör det jag vill och inte var så saftig i pris, KA är dock snyggast alla kategorier!

  SvaraRadera
 6. Mm det är lätt att förköpa sig på tillbehör... jag har vissa delar som jag faktiskt sällan använder.

  SvaraRadera
 7. Förlåt, nu var jag dålig på att svara. Det är standardkvarnen, där alltså själva huset och matarbord mm är i plast. Kvarnen är såklart i metall, och skivorna också, men utsidan är alltså vit plast. (Och det är eg. inte min heller, utan mamma fick med när hon köpte sin.)

  Rivskivorna tycker jag är bra, men standardkittet har ganska tråkiga och grova skivor. Men bra om man ska strimla extremt mycket - till mindre grejor tar jag aldrig fram dem.

  Hade jag mer plats i frysen skulle jag LÄTT ha glassbunken. Nu, eh, nä, inte. :)

  SvaraRadera
 8. Glasstillsatsen är fantastisk! Passertillsatsen funkar väldigt bra också. Köttkvarnen verkar ok men jag har inte låtit den arbeta så väldigt mycket. Rivtillsatserna är som sagt bra om man ska riva mycket.


  =)

  SvaraRadera
 9. Annika,

  Jag vart lite deppig haromdagen sa jag tyckte att en KitchenAid skulle formidligen pigga upp mig lite. Den ar for narvarande ute for leverans sa jag ska forhoppningsvis kunna leka lite med den ikvall :)

  Det enda tillbehoret jag har bestallt hittills ar en paddel med lite extra funktion. Lite info om den har: BeaterBlade.

  Har du testat nagon av kottkvarnarna annu?

  // Mike

  SvaraRadera
 10. Mike: Deppig? Inget allvarligt, hoppas jag. Om du fick din KA idag, så har du säkert redan prövat den vid det här laget.
  En sådan där paddel ska jag också beställa. Köttkvarbeb skulle vi fått i julklapp, men skaffat själva, och det har inte blivit av ännu - tyvärr. Men, det kommer!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...