fredag 4 december 2009

Jag saknar er redan, små vänner

I eftermiddags besökte jag Taylors and Jones för vad som förmodligen blir den sista korvfrossan på flera veckor. Jag har inte direkt vägarna förbi Kungsholmen på daglig basis, och de äldsta barnens simskola är slut för den här terminen, så jag kommer inte kunna slinka in på fredagar som jag brukat de senaste månaderna.
Jag köpte två favoriter, beef and chrushed black peppers och traditional beef, samt en korv som jag spanat på i flera veckor - veal with porcini and truffel oil.
Den sistnämnda var sublim - fantastisk. Jag blev glatt överraskad över att korvmakarna varit så försiktiga med karljohanssvampen och tryffeloljan; man anade dem helt klart, men det smakade framför allt kalv. En otroligt fin smaksättning.

Jag fick idag också veta att all korv hos Taylors and Jones tillverkas av ekologiskt kött från Skebo Kvarn, vilket är otroligt trevligt. Jag trodde inte det gick att bli bättre än bäst, men det gör det, helt klart.

Jag saknar redan våra fredagskorvar.

7 kommentarer:

 1. Nu har jag lagt in T and J i den elektroniska adressboken för det fall jag råkar åka Stockholm någon dag. Jag förstår att det är värt besöket.

  SvaraRadera
 2. Stefan: De är helt klart väl värda ett besök! Goda korvar och trevlig personal.,

  SvaraRadera
 3. Nu är vi åter etablerade på Kungsholmen och jag ser fram emot min FÖRSTA tur till T & J!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 4. Karljohan och tryffel har jag inte provat, låter underbart!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga korvar. Jag åt en riktigt god varm nötköttskorv på Jamtli's Julmarknad igår, från Hallquists i Fåker.
  Länk till deras köttförsäljning på nätet hittas i mitt inlägg från marknaden.
  Ha en fin 2a Advent./ Birgitta

  SvaraRadera
 6. Men Annika! Varför gör du inte dina egna korvar?! Du verkar vara en fena i köket - har testat flera av dina recept (toppentips att lägga kött i gryta på låg värme i ugnen och låta den gotta sig med godsaker i grytan och sen timmar senare klart att äta och underbart mört och gott). Det var inte alls svårt att göra korv och man kan experimentera fram sin egna favorit. Testa vetja!

  http://familjensundberg.se/blog/korv-korv-korv-och-mera-korv

  Hälsar,
  Jessica

  SvaraRadera
 7. Fröken Dill: Jag ser fram emot rapport från korvhimlen!

  Anna B: Pröva! Den var grym!

  Birkitta: Låter som en riktigt god korv! Tur att det finns alternativ.

  Jessica: Korvmakeri står på min kombinerade önskelista/att göra-lista. Det krävs bara att jag avsätter tid...men det kommer! Under tiden gynnar jag gärna och gör glatt reklam för de fantastiska korv-producenter som finns!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...