tisdag 23 december 2008

En liten löksill

När det nu fanns en bild, hade det ju varit bra om jag kommit ihåg att använda den. Bättre sent än aldrig.

Min man väldigt förtjust i löksill. Eftersom jag hade köpt en extra burk inläggningssill, var det lika bra att göra slag i saken och ordna ytterligare ett bidrag till julbordet.

Det blir egentligen inte enklare än så här. Det vill säga - om nu inläggningen visar sig bli lika lyckad som jag hoppas.

Löksill
1 burk inläggningssill
0,5 gul lök
1 liten rödlök
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn, grovt stötta

0,5 dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten

Koka en lag på ättika, socker och vatten tillsammans med lagerbladet och grovt krossad kryddpeppar. Låt lagen svalna.
Skär löken i ringar och sillen i generösa bitar. VarnaVarva (så klart!) lök och sill i en väl rengord glasburk. Häll på lagen, förslut burken och ställ den i kylskåpet ett par dagar innan det är dags för provsmakning.

4 kommentarer:

  1. Tänk vad roligt om det verkligen skulle stå "Varna lök och sill i en väl rengord glasburk.". För det ska vara "varva" va? :)
    Ska bjuda arbetskamraterna på chokladsnittarna idag, de blev supergoda!

    SvaraRadera
  2. A: Sådana där stavfel vill jag egentligen inte ta bort, så det får finnas kvar ;).
    Kul att chokladsnittarna blev goda!

    SvaraRadera
  3. Jag brukar tillsätta även purjolök ( är det löksill så är det) och brun senapskorn i laget.

    SvaraRadera
  4. Landonius: Låter gott! det skall jag pröva nästa gång.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...