måndag 22 december 2008
Min rödbetssallad
Köttbullar med rödbetssallad kan vara så vansinnigt gott. Det kan också vara något av det absolut äckligaste jag vet. Det beror givetvis på vilken sorts köttbullar vi talar om - och inte minst, varifrån salladen kommer.
Om salladen slevats upp ur ett plasttråg som införskaffats i en matvarubutik, då är jag inte intresserad av att smaka.
Rör det sig däremot om en kärleksfullt tillagad sallad, som börjar med färska rödbetor, och som under tillagningen smaksätts med pepparrot, äpple och god vinäger - då blir jag genast på gott humör.Min rödbetssallad
drygt 350 gram färska rödbetor
1,5 dl créme fraîsche
1 rejäl matsked färsk, riven pepparrot
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 syrligt äpple
dijonsenap efter smakKoka rödbetorna med skalet på. De skall bli riktigt genomkokta. Låt dem svalna, och skala dem därefter.
Blanda créme fraîsche, pepparrot, äppelcidervinäger och honung. Finhacka rödberotna och äpplet. Blanda salladen och smaka eventuellt av med lite dijonsenap.
Låt salladen stå ett par timmar, eller över natten, innan du äter den
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar