fredag 5 december 2008

Goda råd är inte dyra


Bilden är lånad från SuperStock.
Vinnarna av Matbloggpriset 2007, Fastfood Lovers, blev intervjuade på Matblogg (som jag läste för veckor sedan, men inte kommit mig för att skriva om förrän nu). De ger följande goda råd till den som vill börja matblogga:

Uppdatera, uppdatera, uppdatera.
Var personlig, ta ut svängarna lite, våga tycka/entusiasmera och inte bara rapportera.
Läs mycket andra bloggar/nätsidor/tidningar, inte bara inom mat och inspireras.
Var transparent - skriver du om nåt du har läst någon annanstans - länka. Har du fått pressmaterial/produktprov - skriv det.
Och har du inte kul när du själv bloggar, då blir det heller ingen kul blogg….

Ja, det är inte svårare än så. Inte enklare än så heller, för den delen.

Jag skulle dock vilja lägga till något som jag tycker är oerhört viktigt, nämligen bilder. Den som läser här hos mig, vet att jag lever som jag lär. Jag är visserligen inte någon lysande fotograf, men jag är noga med att dokumentera vad jag gör.
Ett recept utan bild(er) till är helt enkelt inte lika intressant för mig. Det blir ungefär som om någon skall beskriva en tavla. Helhetsintrycket blir inte komplett.
Enda undantaget från denna regel skulle i så fall vara Matälskaren. I hennes fall säger ett ord mer än tusen bilder. Men för oss som inte kommer i närheten av hennes förmåga till målande beskrivningar, är en bild (nästan) aldrig fel.

2 kommentarer:

  1. Håller helt och fullt med ang. bilder. Se bara på Aglio e Olio(jämför de äldsta inläggen med nya) och FX Cuisine.

    SvaraRadera
  2. Fredrik: jag har läst att det skall vara en enorm skillnad på Aglio e Olio, men inte kollat hittills. Nu blir jag nyfiken! Skall även kolla FX Cuisine.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...