onsdag 31 december 2008

Bästa tipset för nyårsdagen


Vare sig man dricker alkohol eller inte, så kan dagen efter kvällen före kännas tung. Att vara uppe sent leder i stort sett aldrig till att dagen som följer blir full av aktivitet och inspiration.
Förra året var vi så oerhört snälla mot oss själva att vi förberedde middagsmat för nyårsdagen. För att undvika att i ren desperation ta till nödmat såsom hämtpizza, lagade vi en stor gryta chili con carne.
Ni kan tro att vi var tacksamma mot oss själva för detta, då det bara var att värma chilin samt duka fram tillbehören när hungern slog till.

I år följer vi denna tradition, och har en stor karott av den ultimata köttfärssåsen som står och väntar på oss i kylskåpet.

I vilket fall är det en god rekommendation att se till att ha ett välfyllt kylskåp. Just på nyårsdagen brukar många matbutiker vara antingen stängda, eller påtagligt utplockade.

4 kommentarer:

 1. Vi gjorde pizza till barnens nyårsmiddag, men fyra barn äter inte upp tre plåtar pizza så det fanns lunch till idag också. Pizza är svenskarnas favoritmat på nyårsdagen läste jag så vi är riktigt svensson. :-) (Fast vår pizza var ju hemgjord.)

  Hoppas ni hade det bra igårkväll! Det hade vi såklart. Klart för lite skumpa för min smak men det är ju självförvållat. Det blir midsommarskumpa istället. Kram!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning Annika! Hoppas ditt 2009 blir underbart! Hälsningar
  systrarna yster

  SvaraRadera
 3. Nyårsdags-Dill: Mmmm, lagom flottig welch rarebit är perfekt framför videon vid 15-tiden!!!

  Dill 2:a januari: Nu ska här kokas värmande kalvbuljong efter att ha frusit på skridskobanan med kompisens barn. (Och värmt sig på ett fik med en hel del goda tårtor...)

  Massa god fortsättning önskar fröken Dill

  SvaraRadera
 4. Pernilla: Låter suveränt med hemmagjord leftover pizza!

  Caroline: Tack detsamma!

  Fröken Dill: Welch rarebit - det var längesedan, det är ju löjligt gott.
  Kalvbuöjong, mums! Jag måste börja koka egen buljong...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...