onsdag 24 december 2008

Julaftons saffranskrans




På julaftons morgon smyger jag upp först av alla.
Jag arbetar så tyst jag någonsin kan i köket, medan jag sätter en halv sats av bästa saffransdegen.

Medan degen jäser går jag tillbaka till sängen och drar mig en stund.
Kransen fyller jag sedan med en blandning av 50 gram smör och 100 gram mandelmassa, som jag rört till en smet.

Den gräddas i 200 grader längst ned i ugnen. Det brukar ta ungefär en halvtimma innan den är färdig.

Nu strålar vårt hus av full julprakt, och all mat är klar.
Ja - förutom julaftons lutfisklunch, och den chokladmoussetårta vår blivande sexåring skall få till sin födelsedag i morgon. Helt klar blir man aldrig i köket.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

6 kommentarer:

  1. God Jul till dig och din familj. Hoppas ni får en fantastisk dag.

    SvaraRadera
  2. God Jul på dig Annica! Önskar vi Systrana Yster! Kram Carro & Nina

    SvaraRadera
  3. God jul Annica, hoppas ni får en bra julafton.

    SvaraRadera
  4. Det lät riktigt gott det där! :-)

    God Jul och gott nytt år! :)

    SvaraRadera
  5. God fortsättning till er alla!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...