Jag är väldigt förtjust i mango, och godast blir glassen så klart om man har tillgång till färska frukter.
Glassmet:
4 dl grädde
2 dl mjölk
2 krm ekologiskt vaniljpulver
5 äggulor
2 dl råsockerHetta upp grädde, mjölk och vaniljpulver i en rymlig kastrull. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Häll sedan den varma grädmjölken ölver äggvispet under omrörning, så att de blandas. Häll tillbaka smeten i kastrullen och hetta upp den under omrörning. Den skall inte koka. Häll sedan tillbaka den i bunken igen. Låt svalna, och därefter bli riktigt kall i kylskåpet. Glassmeten får gärna stå och svälla över natten.
2 paket fryst mango á 250 gram
0,5 dl råsocker Koka upp mango och socker i en kastrull. Låt dem småkoka i 15-20 minuter. Därefter mixas blandningen helt slät, och hälls över i en skål. Låt svalna, och förvara sedan i kylskåp.Glassmeten och mangokrämen blandas väl precis innan glasssmeten skall köras i glassmaskinen. Kör i maskinen, och låt sedan glassen några timmar i frysen innan den skall ätas.
Åh jisses så god den glassen såg ut! Så himla lyxigt med hemmagjord också! :-)
SvaraRaderaJennie: Jag är helt beroende av hemmagjord glass. Vill inte tänka på alla konstiga saker de stoppar i den köpta glassen. Dessutom kan jag ju få den precis så som jag vill!
SvaraRaderaÄr du nöjd med din glassmaskin? Vad är det för sort? Jag lånade en maskin för ett tag sen, men tyckte att det var svårt att få den att frysa även små satser glass. Trots att jag kylde smeten ordentligt innan...
SvaraRaderaÅ andra sidan kunde man göra vansinnigt goda glassorter!
Dina ser toppen ut!!!
Jag har länge funderat på att köpa en glassmaskin då jag älskar glass, men det har inte blivit av. Rekommenderar du det eller?
SvaraRaderaGlassen ser kanongod ut :D
Nadja
Fröken Dill och Nadja: Jag har en Philips HR2304 glassmaskin som jag är nöjd med. Den är lätt att använda men skall snart få bli pensionär på landet. Jag har slitit den ganska hårt ;). Jag rekommenderar definitivt att skaffa glassmaskin.
SvaraRaderaÄven fast jag delar dina erfarenheter, Fröken Dill, jag måste alltid frysa glassen minst en timma (gärna längre) innan vi äter den.
men det är det värt.
Nästa maskin blir nog en sådan här från Philips.
Å, nu blev det svårt. Jag hade NÄSTAN bestämt mig för att köpa den billigare Philips-maskinen, 2304:an. Och så finns det en annan variant. Vad fick dig att bestämma dig för 2305:an?
SvaraRaderaUndrar fröken Dill
Fröken Dill: Tja, ingen grundlig marknadsundersökning direkt....snarare känslan av att inte vilja köpa en exakt likadan, om den gamla skulle gå sönder. Men 2304:an är en BRA maskin. Man kanske skulle kunna kalla den för en "förstamaskin", om du förstår hur jag tänker?
SvaraRaderaHurra, nu har jag en glassmaskin. Det blev en 2304 och jag är hittills jättenöjd! Experimenten fortsätter...
SvaraRaderaMånga hälsningar från fröken Dill
Det ser ju så underbart ut att det ine är sant. Verkar ganska lätt med, ska göras.
SvaraRadera