torsdag 2 april 2009

Tortiglioni med kyckling, fänkål,
paprika och kryddig korv

Detta var innan glasbitarna började dyka upp precis överallt...

Tänk om det alltid gick så som man planerat? Den här middagsidén var först tänkt till förra onsdagen, men blev inte verklighet förrän först på fredagskvällen.
God blev den i varje fall.

Jag vet inte riktigt vad var med mig förra veckan, men jag skyller allt på årstiden. Höstmörker och rusk är ingenting mot mars månad. Den retas med oss, lockar oss och väcker falska förhoppningar om den vår som ändå inte kommer förrän i maj. Två veckor i maj, det är svensk vår i ett nötskal. Jag var bitter, jag medger det. Kanske var det därför jag tröstade mig med pasta?
Nu är vi ju inne i april, och snön är borta. Plötsligt känns det lite, lite som vår - ändå.

Butiken jag handlade mat i inför denna måltid var verkligen sällsynt illa utrustad med just det jag ville ha. Skäms, Hemköp Skanstull! Silverlöken var möglig, och den kryddiga korv jag såg för min inre blick, den stod inte att finna i deras utbud. Jag hittade ett mycket mesigt substitut. Tog mer paprikapulver och vitlök, i stället.

Tortiglioni med kyckling, fänkål,
paprika och kryddig korv

olivolja
1 tsk paprikapulver
1 fänkål
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor, rivna
1 smakrik korv av valfri sort (gärna med paprika och vitlök)
500 gram lårkycklingfiléer, putsade och tärnade
3 stora, inlagda paprikor, finskurna (gärna av märket Sera)
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
4 msk grovhackad bladersilja

Hetta upp olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Fräs schalottenlök och fänkål på medelvärme några minuter. Tillsätt korvbitarna, och låt dem fräsa med. Blanda sedan i vitlöken, och fräs den försiktigt, så att den inte blir brynt. Lägg därefter i kycklingen, och bryn den med grönsakerna. Stek på medelvärme.
Blanda ned paprilabitarna framåt slutet. Häll över rödvinavinägern, och låt den puttra in.Strö slutligen över bladpersiljan.
Servera med nykokt pasta, gärna tortigiloni.

4 kommentarer:

 1. Hur mycket kyckling?

  SvaraRadera
 2. Anonym: Hoppsan! 500 gram skall det vara - åtgärdar genast...

  SvaraRadera
 3. Jag saknar paprikabitarna i ingredienslistan. Ska inte de få vara med i leken?

  SvaraRadera
 4. Rebecca: Tur att det finns människor som ställer upp som spontana korrekturlsare...;). jag har nog inte vaknat ordentligt i dag!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...