söndag 5 april 2009

Liten förrättssmörgås, med
krämig sallad på rökt lax


I fredags kändes det verkligen som vår i luften. När jag kom hem stod min man och förberedde middagen. Till förrätt serverades små smörgåsar med en krämig sallad på bland annat rökt lax. Min man hade bakat vårt lantbröd, och format degen till två långsmala bröd.
De små smörgåsarna toppades med ett litet romansallatsblad, och en generös sked av den goda salladen.

Krämig sallad på rökt lax
1 avokado
150 gram coctailtomater
0,5 gurka
200 gram kallrökt lax
0,5 pressad citron
flingsalt och svartpeppar
1 kruka romansallat

Dela avokadon i små kuber. Kvarta coctailtomaterna. Skala och kärna ur den halva gurkan, och skär i små kuber.
Putsa bort eventuellt fett från laxen (en smaksak), och skär även den i små tärningar. Pressa citronsaft över och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Blanda samtliga ingredienser. Servera genast; salladen mår inte bra av att stå för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...