onsdag 1 april 2009

Och nu blir det reklam - Årets sill 2009


Som matbloggare får jag, i likhet med många andra, en hel del pressreleaser mailade till mig. Många är helt ointressanta, men nu damp det ned en från Klädesholmen Sill som faktiskt fick mig att reagera.
Jag är väldigt förtjust i sill, i synnerhet då sillar i lag. Sill i gucka (även kallad krämig sill) är inte min grej. Just därför låter den sill som utsetts till Årets sill 209 särskilt lockande. Smaken är nämligen Fänkålsdill och akvavit - klar sill med fänkål, kumin och anis.

"Det var en enig jury som idag på förmiddagen röstade fram Årets Sill 2009. Viveca Lärn, Peter Harryson, Ulf Wagner och Rolf Westerström, vd på Sjöräddningssällskapet, var rörande överens om att ”Fänkålsdill och akvavit” skulle utses till vinnare i hård konkurrens med tre andra sillinläggningar.
Årets Sill 2009 börjar säljas på Sveriges nationaldag den 6 juni – samtidigt som ”Sillens Dag” firas på Klädesholmen - och en krona per burk går till Sjöräddningssällskapet.
Juryns motivering:
'En traditionellt nyskapande sillinläggning med mycket attraktivt utseende, doft och smak. En sill som man inte tröttnar på – en redig sill.'
– Det är en ljuvlig sill som man kan äta varje dag –och det bör man. 'Fänkålsdill och akvavit' kommer att bli en succé och ge goda kronor till Sjöräddningssällskapet. Årets Sill är ett strålande initiativ som jag hoppas ska stärka sillen som faktiskt är det svenskaste vi har säger Peter Harrysson, juryordförande för Årets Sill 2009, och även ledamot i Gastronomiska Akademien."

Lite synd att sillen inte lanseras förrän på nationaldagen. Jag hade gärna prövat den till påsk. Om jag fortfarande hade varit föräldraledig och haft gott om tid på dagarna, så vete sjutton om jag inte hade givit mig på att försöka göra en liknande sillinläggning själv!

2 kommentarer:

  1. Vi bor på Tjörn på sommaren och kan varmt rekommendera en tripp till Klädesholmen - kommer testa sillen förstås.

    SvaraRadera
  2. Silver: Jag är ju Göteborgare i förskingringen, men har tilbringat väldigt lite tid i Bohuslän - vi var alltid i Jämtland på somrarna.
    Klädesholmen har jag inte varit på på minst fem-sex år. Det får nog bli en tur dit i sommar! Och visst låter sillen god?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...