onsdag 1 april 2009

Carrotslaw med
pepparrot och dijonsenap


Jag tycker inte det är så lätt att variera grönsakstillbehör. Egentligen föredrar jag att äta mina grönsaker tillagade, i själva maträtten - vintertid, vill säga.
Min första tanke i kväll var först att slunga de rårivna morötterna med en klassisk vinaigrette, smaksatt med dijonsenap. Då kom jag att tänka på coleslaw. Jag visste att det fanns både mezeyoughurt och pepparrot i kylskåpet, och då var det helt plötsligt självklart att det var just en carrotslaw jag skulle göra.

Det här är ett recept som ger en ganska bitig morotsgucka, med utpräglad pepparrotssmak. Pröva dig fram, om du vill testa detta; hur starkt det blir beror så klart på hur färsk pepparroten är. Och hur starkt man vill ha det, det är så klart en smaksak, och det gäller givetvis även senapen.

Carrotslaw med pepparrot och dijonsenap
250 gram rårivna morötter
1 dl mezeyoghurt
1 msk Bornier dijonsenap
1 msk finriven pepparrot
0,5 msk vitvinsvinäger
flingsalt och nystött svartpeppar

Blanda mezeyoghurt med senap, finriven pepparrot och vinäger. Rör ned de finrivna morötterna, och smaka av med flingsalt och nystött svartpeppar.

3 kommentarer:

 1. åh så gott det verkar!!

  Verkligen bra förslag. Då kan jag göra sånt till mig eftersom den andra hälften inte gillar råa morrötter (ibland undrar jag... men rå potatis går bra=?!).

  Har iofs ingen mezeyoghurt men kanske går avrunnen vanlig yoghurt med en minimal droppe honung i bra som substitut? (honungen gör den mindre skarp...)

  SvaraRadera
 2. Chall: Gräddfil eller avrunen yoghurt fungerar garanterat lika bra. Jag skulle kunna tänka mig att ringla ned lite god olja lika väl som att ta honung - eler varför inte bådadera?

  Men jag undrar - äter han potatis?!

  SvaraRadera
 3. äter och äter... han kan komma ut i köket ibland när jag skär potatis till ugnsklyftor och sno en klyfta och mumsa i sig.

  Ja se dom är inte kloka dom här amerikanerna ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...