onsdag 29 april 2009

En ny rosa vän i glaset


I helgen firade vi min mans födelsedag - givetvis med god mat och gott vin. Medan en rejäl bit kalventrecôte svettades pågrillen, njöt vi av ett för oss helt nytt rosévin. Det var en mycket trevlig upplevelse. jag tror minsann att vår gamla favorit
Puycheric Syrah (nr 2209) har fått en allvarlig konkurent, ja, rentav blivit omkullsprungen av
Boschendal Rosé 2008 (nr 6007).

Puycheric är det perfekta, ljuvligt svalkande alternativet för en riktigt het sommardag. Det är lika läskande som iskall hallonsaft. Vi föll som furor för den sommaren 2003, och har sedan dess troget återkommit varje vår och sommar.
Bochendal är tyngre och fylligare i smaken, och passar bättre till mat.
Det passade till exempel alldeles utmärkt till grissini, morbier och två sorters chorizo. En märklig kombination kan tyckas - men det smakade fantastiskt.

Det är numera närmast svårt att överblicka Systembolagets utbud av roséviner. Tur är väl det. Ingen längtar tillbaka till det ganska torftiga utbud som fanns att tillgå för inte så många år sedan.

4 kommentarer:

 1. Tyckte väl att jag skymtade en bit morbier på bilden. Roséviner är toppen. Vi har inte gjort premier i år men jag blir verkligen sugen. Ska försöka komma ihåg att prova Boschendal alltså.

  SvaraRadera
 2. Stort tack för tipset om Boschendal. Har en känsla av att detta blir sommarens favorit.

  SvaraRadera
 3. Sofia: Det är något visst med det första glaset rosé för säsongen. En inkörsport till allt trevligt som komma skall. Men man måste vara lite selektiv. Det får ju inte smaka blandsAFT ;).

  Catarina: Varsågod! Jag blev så omedelbart förälskad att jag bara var tvungen att skriva om det. Har i skrivande stund flaskor i kylen både hemma och på landet...

  SvaraRadera
 4. Wooho, ett rosétips. Toppen!
  Inför valborg var i stort sett ALLA vettiga roséer slut på systembolaget vid Bromma flygplats (varning för otäcka Carmen och Errazuriz), men senare i vår borde det ju gå bra att lägga vantarna på ett härligt rosa vin.
  Tror fröken Dill

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...