tisdag 7 april 2009

I morgon börjar påskhelgen för mig

När vi åker till landet så här års, krävs det minutiös planering. Det gäller att få med sig allt, och då menar jag allt, i matväg. Vår lista över ingredienser är löjligt lång.
I morgon firar vi dessutom en viktig bemärkelsedag i familjen, eftersom vårt yngsta lilla flicka fyller ett år. Utöver att fira henne kommer vi självklart njuta av påskledighet och goda måltider. Jag har redan tidigare nämnt några av påskens matmåsten för vår del. Således vankas det både nubbesallad, inkokt lax, mandeltårta, fransk chokladtårta samt grillade lamminnerfiléer med goda tillbehör. Ni kan nog gissa er till vad jag kommer att ägna stora delar av ledigheten åt. Tack vare mobilt bredband kan jag hålla bloggen uppdaterad även från Sörmlandsskogarna.

Jag hoppas även få en chans att bara sitta och njuta, gärna i vårsolen. Jag har en hög med kokböcker och böcker om mat och matlagning som jag längtar efter att få bläddra i. Bland annat några sena bokreafynd.
Några musöron på björkarna är väl för tidigt att hoppas på, men man kan ju alltid längta och önska.

Bilden är lånad.

7 kommentarer:

 1. Ha nu en riktigt trevlig Påsk!!

  SvaraRadera
 2. Åh, börjar din påsk redan. Ha en härlig påskhelg med hela familjen!

  SvaraRadera
 3. Linda och Mimmi: tack skall ni ha, och tack detsamma!

  SvaraRadera
 4. Hälsa landet i sörmland så mycket! Själva åker vi norrut till Roslagen imorgon. Det ska bli toppenskönt, men även här planeras alla tusen saker som ska tas med. Vi har ju haft landet stängt under vintern så nu behövs inte bara mat utan också en massa andra saker. Sängkläder och kuddar, nyinköpt trädgårdsmöbel, fungerande skruvdragare, stearinljus, ett helt batteri rengöringsmedel, fröer, böcker och filmer mm mm. Kamera och dator med mobilt bredband följer också med.

  Massor hälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera
 5. Det låter som en härlig påskhelg med både matlagning och avkoppling. Själv har jag mest av det senare - befinner mig hos svärföräldrarna, och får all mat serverad, inte så dumt det heller!

  SvaraRadera
 6. Grattis till lilla tjejen på födelsedagen!!!

  Kramar från J och J

  SvaraRadera
 7. Fröken Dill: Hoppas ni hade en lika härlig helg som vi!

  Annica: Låter inte dumt alls att bli uppassad! Njut...

  J och J: Tack! Nu måste vi snart ta och ses, hörni!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...