onsdag 22 april 2009

En inbjudan jag självklart tackar "ja" till


Tack vare SMASKENS blir ibland inbjuden till diverse olika sammankomster, eller skall jag kanske snarare kalla det för event. Ofta har jag varit tvungen att tacka nej på grund av att det mesta går av stapeln inne i centrala Stockholm, och jag arbetar i en kranskommun. Vissa saker har inte heller varit särskilt intressanta.
Men - när det dyker upp en inbjudan till att äta Adam Aamanns smørrebrød på Jakobs Krog på Artillerigatan, då hade jag gråtit blod om jag varit tvungen att tacka nej. Jag älskar smørrebrød, och det skall bli mycket spännande att få smaka på den omskrivne och omtalade herr Aamanns varianter.
Som tur är kan jag komma, och jag har dessutom det stora nöjet att (under förutsättning att inget oförutsett inträffar) träffa Rebecca för första gången.
Jag skall dessutom försöka komma ihåg att ta med kameran.

Bilden är lånad från Tasteline.

11 kommentarer:

 1. Det ska verkligen bli roligt! Jag ska också försöka ta med min bebis (kameran) även om den är en jädra klumpeduns.

  SvaraRadera
 2. Hyfsat avundsjuk just nu.

  A andra sidan sa var jag uppe hos Olive Magazine i Mandags. Traffade alla bakom tidningen och vart mutad med mat och vin i testkoket.

  Fortfarande sugen pa de dar mackorna! :)

  // Mike

  SvaraRadera
 3. Rebecca: Ja, jag är ju van vid att nästan alltid ha något (eller snarare någon/några) i släptåg, så det är en ren lyx att "bara" släpa på en klumpeduns till kamera ;).

  Mke: Du skall väl inte vara avundsjuk, som fått komma till Olive Magazine...det är väl snarare så att jag blir avundsjuk på dig! Hallå, Elle Mat och Vin, Allt om Mat, Gourmet...här är jag ;)!

  SvaraRadera
 4. Äsch då, då hade våra vägar nästan korsats, en inbjudan hamnade här också men jag är å kurs den dagen...

  SvaraRadera
 5. Elin: Synd! Men jag hoppas det yppar sig fler tillfällen i framtiden - både av egoistiska skäl, och för att det hade varit kul att träffas!

  SvaraRadera
 6. Tyvärr har jag också förhinder.. eller ja, planen är att träffa bebis första gången så.. :)

  SvaraRadera
 7. Det var faktiskt ganska kul att traffa alla dom som jobbar dar.

  Vi hade nagra ganska intressanta diskussioner om tidningen, matlagning, 'celebrity chefs' etc.

  Det var inga loften men det verkar som att vi kommer att halla kontakten och det kan kanske komma nagot signerat 'Swedish Mike' i nagot nummer i framtiden.

  Det galler att halla sig framme nar chansen kommer. ;)

  Jag rankar fortfarande Allt om Mat ganska hogt jamfort med alla andra mattidningar jag laser. Kanske for att den ar ganska annorlunda jamfort med de flesta Engelsksprakiga tidningar och att jag far inspiration fran andra vinklar fran den.

  SvaraRadera
 8. Jag har semester nasta vecka. Bilden pa den dar mackan gjorde mig bade avundsjuk och sugen... Darfor bokade jag ett bord pa http://www.madsenrestaurant.com. Det ska bli intressant att see hur bra de ar. Gissa om det ar lage for en recension! ;)

  Visar de Gordon's Kitchen Nightmares i Sverige? Om de gor det sa kanner du kanske igen en annan restaurant jag har bokat i nasta vecka: http://www.mommacherri.co.uk/ ?

  Det blir lite kuskande runt men forhoppnings vart det. Valdigt olika restauranger men det ar roligt att testa nytt.

  // Mike

  SvaraRadera
 9. Mike: LÅter väldigt sympatiskt att de bjuder in bloggare. Den typen av samarbeten verkar inte existera i Sverige? Här kontrar vissa tidningar i stället med att ha "egna matbloggare". Jag tror de missar en möjlighet till produktivt samarbete och framför allt tror jag att de underskattar kraften i matbloggeriet. De populäraste bloggarna har ju enorma besökssiffror!
  Nu har jag inte läst allt om mat på länge, den har enligt uppgift ändrats ganska mycket och blivit lik Laga Lätt (som jag inte är så förtjust i).
  jag tycker ibland att det journalistiska materialet är har lite högre nivå i de engelskspråkiga tidningarna - eller så låter jag mig luras av språket ;).
  Den där Madsen låter som en restaurang helt i min smak! En recension vore helt klart på sin plats! Gordon visas i parti och minut här i Sverige - nästan så att man får en överdos av honom. Jag har sett en hel del ändå, för han är underhållande.
  Just det stället du ska till har jag dock aldrig sett. Hoppas du får en skön semester!

  SvaraRadera
 10. Såg att dina barn drömde om köpe tunnbröd och hönekakor. Vi bakar denna istället. Vår dotter älskar "mamman rullemacka" :)

  http://www.kokaihop.se/recept/tunnbroed

  Tack för en super blogg / Ewa

  SvaraRadera
 11. Ewa: Tack själv för berömet, och tack för länken! Jag kilar genast över till dig.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...