söndag 20 maj 2012

Stor familj, större gryta

Vi har fått tillökning i Le Creuset-familjen. Ända sedan jag fick den fina buffégrytan i julklapp av min man har den använts i stort sett dagligen. Ja, det kanske är en liten överdrift, men den har i praktiken till stor del ersatt såväl stekpanna som traktörpanna vad gäller många av våra standardrätter. Den används så flitigt att den aldrig ställs undan, utan har en permanent plats på spisen. Det säger väl en del om hur populär den är?

Den är emellertid inte större, vår 26"-gryta, än att den fungerar bra upp till åtta portioner. Sedan blir det trångt. Min man har surfat runt och sett att grytan även finns i storleken 30". Han var och förhörde sig om denna storlek i några butiken här i stan, men där påstod alla att den inte gick att få tag på.

Självklart var det ren nonsens. Det var bara att gå in till Cordon Bleu, och be dem att ta hem den från Danmark. Vi behövde inte ens betala någon handpenning, och den kom på dagen en vecka efter att vi beställt den. Det kallar jag god service.

Min man var inne och hämtade den igår, och då såg han att de tagit in ytterligare några exemplar till butiken. Det kan kanske vara av intresse för Stockholms-baserade läsare att veta, om någon blir sugen av detta blogginlägg.

Priset ligger på 1999:-. Inte billigt, men väl investerade pengar, vad vår familj anbelangar. Vi kommer använda och älska denna gryta i många år.

4 kommentarer:

 1. De svenska handlarna har rena rama rövarpriserna på Le Creuset...

  Just nu kostar den gryta du köpt £109 (ca 1280 kr) inklusive frakt (frakten är gratis även till Sverige för "Delivered FREE in the UK" om varan kostar mer än £25) och inklusive svensk moms (man får betala svensk moms istället för engelsk, men de är ungefär lika)

  http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Shallow-Casserole-Volcanic/dp/B0000DIO0U

  Priserna går upp och ner väldigt ofta på engelska Amazon. Man kan göra riktiga klipp. Jag köpte min 5.3 liters runda Le Creuset-gryta för 860 kr inkl (gratis) frakt för knappt ett år sedan. Priset i Sverige brukar ligga på 1999 kr.

  SvaraRadera
 2. Tipsar också om LeCreusets outlet i Barkarby, som sist jag var inne hade just buffégrytorna i några olika färger och även andra saker som inte är i "standardsortimentet". Bra priser! Jag ÄR jättesugen på buffégrytan, men vet inte hur jag ska lösa just förvaringen..

  SvaraRadera
 3. janders: Ja, de kan sannerligen med att ta betalt! Tack för tipset, det ska jag ha i åtankeT

  Anne: Jag hade helt ärligt ingen aning om denna outlet. Barkarby är ju "fel sida av stan" för mig ;-). Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
  Ha en härlig kväll!
  Kram, Lisa

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...