onsdag 23 maj 2012

Godaste salladen just nu

Den här salladen skulle jag kunna äta varje dag. Mycket godare än så här blir det inte:

Blandad grönsallat, dressad med en bitig men ändå söt dijon- och vitlöksvinaigrette.

Hemkörda krutonger, det vill säga - tärningar av dagsgammalt surdegsbröd, som steks gyllenbruna i olivolja; lite vitlök tilsätts mot slutet, så att den inte bränns.

Grillat bacon. Just i det här fallet Scans grillbacon; lite tjockare skivor bacon som lämpar sig särskilt väl att grilla. En riktigt trevlig produkt, som jag dessutom råkar känna till kom i sortiment i år tack vare idog lobbying gentemot Scan på twitter av några baconfrästa matbloggarvänner. Det tackar vi för.

Rejäla flagor av parmesanost. Fram med potatisskalaren, och kör hårt.

Varje tugga är en ren njutning. Det kommer konsumeras många skålar med sådan här sallad hos oss i sommar.

4 kommentarer:

  1. Sweetie-pie: skulle man kunna få besvära om ett litet recept på den bitiga vinegretten med dijon ochnvitlök?

    Tack För aldrig sinande inspiration ;)
    Lena C

    SvaraRadera
  2. Gott! Vi körde mycket salad lyonnaise i somras. Kommer vi nog att ha på menyn igen. Liknande men minus osten och plus ett pocherat ägg som binder ihop det hela.

    Ska testa grillbaconen, såg den på lokala ICA i helgen. Har annars börjat köpa hela bitar och skära upp själv för att få lite tjockare.

    SvaraRadera
  3. En sallad helt i min smak. Jag tycker mest om matiga sallader och ost i någon form är ofta ett måste. Och hemmagjorda krutonger, mmm...

    SvaraRadera
  4. Kan du skicka receptet på dressingen till mig?
    Är sämst på dressingar där man ska känna lite själv å detta är precis en sådan sallad jag suktat efter!
    kraftmaya@gmail.com

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...