torsdag 3 maj 2012

Mutti vs. Delizie: 0-1

Jag fick hem några burkar tomatkonserv av märket Delizie i eftermiddags. Vid ett grillevent anordnat av ICA för en dryg månad sedan kom jag i samspråk med en person som representerar detta märke, och som är väl medveten om att jag i alla år höjt Muttis tomatkonserver till skyarna (i nöd och lust, skulle jag kunna skriva, för att vara lite putslustig).

Jag blev tillfrågad ifall jag var intresserad av att pröva tomatkonserver av märket Delizie, och givetvis var jag det. Det skadar inte att vidga sina vyer en smula, och undersöka andra märken än de välkända.

Efter kvällens matlagning kan jag konstatera att Mutti definitivt har en konkurrent i Delizie. De finkrssade tomater jag använde i tomatsåsen till mina frikadeller var fantastiska. Så snart jag öppnat första burken kunde jag konstatera att tomatkrosset var djuprött i färgen och doftade starkt och angenämt. Det positiva intrycket bestod, då det visade sig att det inte bara var tilltalande färg och doft, utan även fantastisk smak.

Två ronder återstår, då jag ska jämföra Delizies plommontomater och körsbärstomater med Muttis motsvarande produkter. Denna ronden vinner Delizie, då dessa finkrossade tomater var en trevlig överraskning i grytan.

För att tala om grytan - vad gjorde jag innan jag fick denna gryta i min ägo? Bästa julklappen, nej det kan jag väl knappast säga, men inte hade jag kunnat ana att denna till synes spontant inköpta köksprydnad dessutom är ett veritabelt universalredskap och ett strålande uppläggningsfat? Det är nästan så att jag skulle behöva en till, om det inte vore för att vi har så begränsade förvaringsutrymmen i vårt kök att den står framme för jämnan. Vilket i sig för sig är lika bra, då den pryder sin plats, och nästintill dagligen används.

Jag plockade härom kvällen på måfå ett paket köttfärs ur frysen, i syfte att göra frikadeller. När jag tog den tinade färsen ur fryspåsen insåg jag att jag tagit fram ett paket grovmalen färs av högrev, en ny produkt för säsongen från ICA (om jag nu minns rätt, kan dessvärre inte hitta en länk som bekräftar detta). Jag vet att högrevsfärs även finns i Scans sortiment, men däremot är jag osäker på om den finns grovmalen.

Alldeles oavsett så har jag sällan smakat saftigare frikadeller än de jag lagade i kväll - jag kan med andra ord varmt rekommendera denna variant på färs. Trevligt att det dyker upp mer grovmalen färs i diskarna, då alla inte har ork eller möjlighet att själva ställa sig hemma och mala. Inte ens jag, ska jag villigt erkänna, trots att vi har en prima köttkvarn i vår ägo. Håll ögonen öppna för detta i er lokala butik, och fråga efter det om de inte själva tar in det. Det ska i varje fall jag göra.

3 kommentarer:

 1. om färsen - det var inte ICAs nya hamburgerfärs som är grovmalen högrev blandat med ryggbiff?
  http://www.fastfoodlovers.com/2012/04/hemmaburgare-goes-deluxe.html

  SvaraRadera
 2. Delizie tomater är oslagbar till gazpacho! Jag talar av egen erfarenhet då jag blev slagen på målsnöret i vinterns gazpachoduell av den som använt just Delizie tomater i sin :)

  SvaraRadera
 3. Hmm, då kanske man måste testa dom då. Blev så arg när jag såg att min Ica affär hade slutat med Mutti och tagit in Delize istället och vägrade helt enkelt testa Delize men man kanske ska ge dom en chans..... :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...