torsdag 29 december 2011

Julklappar för köksbruk

Det verkar nästintill ha blivit en tradition, att jag får någonting användbart i gjutjärn från Le Creuset i julklapp av min man. I år var jag helt oförberedd, när jag öppnade paketet, och fann en sådan vacker och användbar gryta som den ni ser ovan.

Jag har spanat på denna modell, som flitigt används av Jamie Oliver i Jamie's 30 minute meals, men har faktiskt aldrig sett någon i verkligheten. Min man kom över det sista exemplaret på Cordon Bleu (den välsorterade butiken med den snorkiga personalen).

Själv led jag länge, ända till sista veckan innan jul, av såväl idétorka som tidsbrist. Slutligen släpade jag mig iväg in till stan, och hade då sådan tur att jag faktiskt fick tag på precis det jag letade efter. Numera är jag så ovan vid att köpa böcker annat än via nätet, att det närapå vare ett äventyr att besöka vanliga boklådor.

Jag misströstade en kort stund, men på tredje försöket, i den stora Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, fick jag slutligen tag på Jamie's Great Britain, kokboken jag var ute efter. Utöver denna härliga bok köpte jag också den ovanligt snygga skärbräda ni kan se här nedan. Vi komer nog snarast använda den för uppläggning, då den nästan känns för snygg för att använda. Drivor av tunna skivor av goda charkuterier gör sig säkert ypperligt bra mot denna svarta bakgrund, med styckningsscheman i vitt.

Vad kan man säga, annat än att vi har ett stort gemensamt intresse? Det är onekligen ganska trevligt att köpa de föremål till varandra, som man lika gärna själv hade fått i julklapp.

6 kommentarer:

 1. Snorkig personal på Cordon-Bleu? Jag har alltid tyckt att de har varit oerhört trevliga allihopa.

  SvaraRadera
 2. Vilka perfekta julklappar! Jag vill också ha en låg Le Creuset-gryta och den där skärbrädan, som jag inte sett tidigare. Vart hittade du (vilket märke)?

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Såg länken nu, läste visst väl slarvigt innan... :)

  SvaraRadera
 4. Hamnade här av en händelse och ångrar mej inte! Vilken fantastiskt trevlig blogg :-) här kommer jag hoppa in då o då...inspirerande!

  SvaraRadera
 5. anjaa: Jo, visst finns det trevlig personal, men påfallande ofta har jag blivit snorigt eller lite smånonchig bemött.

  Matarkivet: Visst var det bra julklappar? Ingen fara men länken. Jag brukar försöka länka, när det går, men det är lätt att missa i hastigheten

  Anna: Så kul! Välkommen hit.

  SvaraRadera
 6. Hej Annika,

  Hur stor ær Le CrCreuseten på bilden? I cm eller liter.

  //Martin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...