söndag 27 maj 2012

El Diablo på mors dag

Under semestern förra året snöade jag och min man in på tequilabaserade drinkar. Tequila är annars en dryck som mycket sällan kommit över mina läppar. Jag har helt enkelt levat i okunskap om allt gott man kan skapa med denna ingrediens som bas.

Som så många gånger förr plockade vi fram Tranans Drinkbok, denna källa till så många goda upplevelser under årens lopp. El Diablo, blev snabbt en av mina sommarfavoriter. Givetvis måste jag därför dela med mig av receptet. Ni kommer märka att jag inte förnekar mig vad sommardrinkar anbelangar. Mitt flitiga drinkbloggande just i semestertider har under årens lopp kanske får någon att frukta att bloggen långsamt höll på att transformeras till en dryckesblogg? Så är absolut inte fallet, det kan jag försäkra er. På samma sätt har kanske någon fruktat att desserter och bakverk ska ta över alltför mycket, i kalas- och semestertider. Var inte rädda - jag ska som alltid försöka balansera inlägg om mat med andra inlägg. Däremot får ni nog leva med att det blir mer av både drinkar och av bakverk och desserter, ju närmare semestertiderna vi kommer.

I detta fantastiska högsommarväder som råder är det lätt att försättas i semesterstämning. I dag är det till råga på allt mors dag, och vad passar denna moder bättre än en god drink i solen? Inte mycket, den saken är säker.

El Diablo (2 drinkar)
8 cl tequila
2 cl Crème de Cassis
1 pressad lime
ginger ale
citronskivor till dekoration

1. Fyll drygt halva glasen med is.
2. Häll i tequila, Crème de Cassis och limesaft.
3. Fyll upp med ginger ale. Rör om, och garnera med citronskiva.

3 kommentarer:

 1. Gör överhuvudtaget ingenting alls när det dyker upp drinkar och andra sötsaker, det ska vi nog kunna överleva:)
  Just Ginger ale är något som vi tycker blir väldigt gott att blanda drinkar på, det blir inte alldeles för sötsliskigt då. Med Midori är det en av favoriterna!

  SvaraRadera
 2. Tack. För alla underbara recept o all inspiration du ger! Fröjd o gå in på din blogg ! Hälsningar Lisa i Göteborg

  SvaraRadera
 3. Mårtenssons kök: Tur att ni överlever ;-). Jag är också väldigt förtjust i ginger ale, både som drinkbas och som dryck.

  Lisa: Tack för dina fina ord! Jag blir så glad och stolt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...