tisdag 8 maj 2012

Tankar och funderingar efter Bloggforum

Bilden på mig, Madeleine Landley och Linnea Seidel har jag lånat från Madeleine, men den togs av Abbes pappa - med Madeleines kamera. Lite invecklat, men väldigt gemytligt.

Jag reste till Bloggforum med en hel del förväntningar, och jag är glad att kunna skriva att de uppfylldes. Många inspirerande, framgångsrika kvinnor (och några män) delade med sig av sina tips och råd, både vad gäller framgångar och motgångar.

Jag lyssnade med stor behållning på UnderbaraClara, Trendenser-Frida, samt inte minst den otroligt inspirerande disputerade forskaren Annakarin Nyberg. Den sistnämnda där dessutom ambassadör för kvinnors företagande, och författare till den kommande boken "Digitalt entreprenörskap", som jag ser fram emot att läsa. Isabella Löwengrip, alias Blondinbella, visade sig vara en riktig estradör, en veritabel naturkraft, och det var omöjligt att inte dras med när hon berättade om allt det hon hunnit med under sin framgångsrika karriär.

Det finns en dubbelhet i event såsom Bloggforum, på samma sätt som det finns i andra bloggsammanhang jag hamnar i. Samtidigt som jag blir oerhört inspirerad, fascinerad och berörd av att lyssna på framgångsrika entreprenörer, så blir jag också en smula sorgsen. Jag kan inte låta bli att reflektera över att allt faktiskt inte alls är möjligt, att det inte bara går att slänga allt överbord och satsa helhjärtat på sin egen idé. Det kanske går för somliga, för många, men definitivt inte för alla.

Kanske handlar det om medfödda förmågor? Kanske är vissa av oss helt enkelt mer lämpade att få saker att hända; att ta tag i sitt liv och se till att skapa de förutsättnigar som krävs för att kunna göra det de helst av allt vill?

Det pratades en hel del om attityder och inställningar under Bloggforum. Sådant kan lätt låta klyschigt, och kännas som rena floskler. Alla föreläsare lyckades imponerande nog hålla sig borta från sådana tendenser, och i stället förmedla sig personliga syn på saken. Somliga var helt övertygade om att det inte finns något sådant som slump eller tillfälligheter, utan hävdade att allt sker tack vare våra egna ansträngningar. Andra var fullständigt övertygade om att just rena tillfälligheter var avgörande för hur de själva hamnat där de är idag.

Det känns ärligt talat ännu inte som att jag helt bearbetat det jag lyssnat till under dessa två dagar, men jag tror att det kommer leda till någon form av förändring. Exakt vad det blir, det kan jag ännu inte formulera.

3 kommentarer:

 1. Tror du slår huvudet på spiken där när du skriver att det är olika för alla. Inte alla "kan slänga sig överbord" och inte alla kommer att lyckas.
  Skönt att läsa någon som vågar säga det, för det verkar som en lite tabubelagd åsikt...

  SvaraRadera
 2. Mårtenssons Kök: Tack, jag uppskattar kommentaren; känner mig lite avvikande i den lyriska kören...

  SvaraRadera
 3. Älskar att läsa när någon faktiskt reflekterat över det de sett och hört. Alltför ofta verkar alla bara hylla till höger och vänster utan att egentligen fundera över det. Gillar verkligen ditt inlägg!

  Jag tror visst att man kan komma mycket långt med slit och ansträngningar, men många får inte ens in foten och kan visa vad de går för... Men någonstans måste du få en "puff" , någon som ger dig en chans, det är inte alltid så lätt. Sedan så tror jag att man olika benägen att faktiskt se chansen när den kommer, DÄR kan många säkert bli bättre... Men att säga att allt bara handlar om attityd är att förenkla, det tror jag.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...