måndag 28 maj 2012

Marinerade kalamataoliver

Jag brukar ofta piffa till vanliga Kalamata-oliver genom att blanda en enkel marinad, bestående av riktigt fin, grekisk olivolja, en stor, finhackad vitlöksklyfta och en rejäl grabbnäve, finhackad bladpersilja.

Detta blir så makalöst gott, att jag kan äta hur många oliver som helst. Bra mycket godare än att köpa färdigmarinerade oliver, och tillräckligt enkelt för att snabbt kunna slängas ihop på ett par minuter. Skär upp några skivor surdegsbaguette, och häll upp ett glas vin, så har du en enkel och vansinnigt god liten förrätt.

Närhelst vi ska äta plockmat, eller duka upp en buffé, så blir jag ohjälpligt sugen på dessa enkla, marinerade oliver. Pröva också att bryta bitar av fetaost, och låta dem ligga och ta smak av samma sorts olja.

5 kommentarer:

  1. Åh, vilket bra recept. Enkelt och genialt. Detta måste jag testa. Har en burk kalamataoliver som bara väntar på att hamna i marinad. Måste bara inhandla olivolja, då den börjat tryta i det Wibergska hemmet.

    Ha en härlig kväll!

    /Sara

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde marinerade kronärtskockshjärtan efter tipset från dej och ditt recept, blev så nöjda. Det blev verkligen så mycket godare än de färdigköpta. Så det får inhandlas en burk oliver att marinera också, tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Visst blir det gott att marinera oliver gör det rätt ofta.

    SvaraRadera
  4. Sara Wittemyr Wiberg: Jag blir altid så besviken på färdigmarinerade oliver. Jag vill ju att oljan ska vara riktigt god, så där så att man vil doppa bröd i den. Då funkar det bara att göra det själv ;-).

    Mårtenssons kök: Kul att ni testade att marinera kronärtskockshjärtan. Då är jag övertygad om att detta skula falla er i smaken!

    Millas hälsoblogg: Visst blir det bra? Och så enkelt!

    SvaraRadera
  5. Har nu testat. Använde en blandning av kalamata- och halkidikioliver och himmel så gott det blev! Nästa steg blir att marinera fetaost och finstrimla soltorkade tomater i.

    Tack för tipset!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...