fredag 6 november 2009

Matbloggspriset 2009

Stort grattis till segern, pickipicki - eller, rättare sagt, Tina! Det var trevligt att träffa såväl dig, som Rebecca, Gitto, Mikaela, Kinna och Christopher.
Matbloggsfären är ju i grund och botten ganska liten,vilket faktiskt är väldigt trevligt.

Själva mässan Det Goda Köket är jag i ärlighetens namn riktigt besviken på. Jag hade väntat mig lite mer. Nej, jag hade faktiskt, vid närmare eftertanke, väntat mig mycket mer. Jag trodde det skulle dofta matos, att där skulle finnas småskaliga producenter och en känsla av att befinna sig i ett sammanhang där maten hade huvudrollen. I stället kändes det snarare, av antalet montrar att döma, som att alkoholen spelade förstafiolen. Kanske hade jag orealistiska förväntningar på mässan? Jag får trösta mig med att jag åtminstone fick gå in kostnadsfritt.

Nu kom jag för den skull inte hem tomhänt. Jag köpte isterband från Ello i Lammhult, årets sill från Klädesholmen (som jag letat efter den!), lite svagt stinkande ostar från Falbygden samt choklad av märket Weiss.
För att inte tala om isländsk, chokladdoppad lakrits.

10 kommentarer:

 1. nej, man kan ju inte jämföra med Smaklust, det är verkligen inte samma sak.

  Men om man kryssar förbi mannen som slipar knivar, disktrasorna, bulkförpackningarna med tveksamma kryddor och Tupperware-montern så brukar det finnas några guldkorn.

  Själv är jag inställd på att bunkra det jämtländska tunnbrödet, jag blir mycket besviken om de inte är på plats, rökt kanin och så hoppas jag att jag hittar den där isländska chokladen, var fanns den?
  Och så ska jag nog dricka lite vin.

  SvaraRadera
 2. Ah, följ länkar och du skall finna.

  SvaraRadera
 3. Det var jätteroligt att träffa dig också. Du och de andra har så jättefina bloggar! Kul att få nominera.

  SvaraRadera
 4. Både isterband, ost och choklad och för att inte tala om chokladdoppad lakrits (som ja tyvärr bara har hört talas om) låter inte så tokigt iallafall. Ibland (eller snarare ganska ofta) är mässor bättre i tankarna tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Jag ser fram emot isterband i helgen! :)
  Kul att ses, trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Haha, min man var insajnad när jag kommenterade. /Mikkan

  SvaraRadera
 7. Det var roligt att ses igår, hoppas att det blir fler tillfällen. Kanske någon annanstans än just matmässan? Din fredags(mys)middag låter för övrigt kalasgod, lyllos dig!

  SvaraRadera
 8. Anna: Det låter som att jag skulle behöva ha dig som ciceron nästa gång ;).

  Kinna: Kul när nöjet är ömsesidigt!

  Sofia: Jag är en mycket orutinerad mässbesökare - hade inte varit på Älvsjömässan på minst åtta år...bara en sån sak! Jag är nöjd med min "skörd", med tanke på omständigheterna.

  Mikaela: ha, ha - jag undrade just vem "Daniel" var, och varför han såg fram emot isterband...

  Tina: Det blir säkert fler tillfällen! JO, vi hade en toppenmiddag - problemet är bara att jag komer bli beroende av att handla korv på Kungsholmen på fredagarna. Får se hur jag ska lösa det hela när mina barn slutat på simskolan?

  SvaraRadera
 9. Känns skönt att jag sparar 130 kr på inträdet.

  Känner igen mig i din korvhandel på fredagar. När jag hade ett jobb till på fredagar så brukade jag alltid handla något kul te i Söderhallarna.

  SvaraRadera
 10. Årets matmässa var av en liten besvikelse för mig med. Förra året var det toppenroligt och mycket fler/bättre utställare. I år var det alldeles för mycket vinutställare enligt mig.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...