fredag 6 november 2009

En glögg för oss som gillar vin

Jag älskar glögg - men det kan så lätt bli för mycket av det goda. När jag dricker glögg vill jag dricka ur en kaffemugg, och inte ur de traditionella fingerborgsstora glöggmuggarna. För att kunna inta en såpass stor mängd av denna dryck, får glöggen inte vara för ettersöt.
Jag blev för någon vecka sedan erbjuden att provsmaka Vit Herrgårdsglögg:
Herrgårdsglögg Vitvinsglögg (nr 96478). Detta lät såpass intressant att jag valde att tacka "ja" till en flaska, vilket visade sig vara ett mycket bra beslut.

Det här är en glögg för oss som gillar vin - en glögg med en tydlig ton av vitvin. Min man gav den omdömet att den påminner honom om glühwein. Han tyckte att glöggen kunde ha varit aningen mer kryddad. Jag håller med om att Vit Herrgårdsglögg är ganska svagt kryddad, vilket möjliggör egna experiment med kanelstång och ingefära, för den som så önskar. Jag tyckte dock att den smakade alldeles utmärkt, precis så som den var.
En före detta arbetskamrat till mig bjöd vid ett tillfälle på vit glögg med en skiva lime i. Det tror jag skulle kunna passa utmärkt med Vit Herrgårdsglögg.
Det här är ett solklart fall av gratisprodukt som jag känner att jag hade varit mer än villig att betala för. Eller, kort sagt - jag kommer med nöje dricka denna glögg igen. Då köpt för egna pengar.

Att PR-byrån dessutom skickade med mina favoritpepparkakor - Kung Oscars - samt Saltås fantastiskt goda sultanarussin (som jag äter till min frukostyoghurt), gjorde inte saken sämre.

5 kommentarer:

 1. Jag har inte fått flaskan hemskickad än, men då har jag alltså något att se fram emot :). Vi ses!

  SvaraRadera
 2. Håller med om att glögg ska drickas ur en kaffemugg! Låter som att den här glöggen är värd att provas!

  SvaraRadera
 3. Vi kanske skulle ha en glöggprovarkväll som bloggträff, det vore nåt, va?

  SvaraRadera
 4. Rebecca: Ja, det har du - om du har samma smak som jag, vill säga ;)!

  MMS: Glöggmuggar är ett underligt påfund! Ja, jag rekommenderar glöggen å det varmaste.

  Husmodern: Vilken strålande idé! Jag var så besviken att det inte blev något av det senaste initiativet. Vi försöker igen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...