fredag 27 november 2009

En tidig julklapp, till mig själv

Abstinensen har varit svår. Nu kände jag att jag inte klarade av att vänta längre. Egentligen vill jag helst av allt ha ett svindyrt, italienskt monster till glassmaskin; en sådan där med inbygd kompressor.
Att köpa ett nytt frysblock till den gamla trotjänaren, som under första delen av hösten stod ensam och kvarlämnad på landet - det känns som ett steg i rätt riktning.

Nu blir det glass igen.
Med besked.

11 kommentarer:

 1. Härligt med julklappar till sig själv =). Visst vore det drömmen med en glassmaskin med kompressor men de enkla varianterna kommer man ganska långt med också. ;-)

  SvaraRadera
 2. Åh, härligt! Jag gillar dina glassrecept skarpt, har provat flera stycken. Vi kör också fredagsglass hemma, och turas om att välja smak. Ikväll blir det blåbärsglass - makens val!

  SvaraRadera
 3. Annikas glassar - HURRA!!!!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 4. Har haft stor glädje av din tidigare glassinspiration. Oftast oförmögen att föja givna instruktioner till punkt och pricka men experimenterar efter dina idéer. Igårkväll gjorde jag helt vanlig vaniljglass. Tidigare med blåbärscoulis och din kolaglass som passade bra till toscaäpplen. Men vad är tjinuski?

  SvaraRadera
 5. Sofia: det är väl egentligen så, att de bästa klapparna är de man själv köper...
  Jag har förresten inte glömt bort suren, bara haft lite mycket att tänka på! Vet precis hur jag ska skicka den.
  Jag fortsätter att drömma om den ultimata glassmaskinen...

  Annica: Vilken härlig respons! Jo, jag saknar själv mina fredagsglassar. Nu ska det bli andra takter här hemma!

  Fröken Dill: Tack, snälla du! Jag har många ännu inte prövade idéer som måste förverkligas.

  Stefan: Tack ska du ha! Recepten är ju så klart bara en vägledning. Jag har blivit helt manisk med att mäta och väga, just för att kunna ange något konkret för alla att förhålla sig till och utgå ifrån.
  Tjinuski är det ryska ordet för kola, så vitt jag vet. Det används även i Finland.

  SvaraRadera
 6. Välförtjänt-vore inte fel. Själv ska jag få nya grytlappar och en form av mig själv

  SvaraRadera
 7. Jag klurar lite på jordnötsglass. Har du testat det någon gång? Alltså med egna jordnötter.

  SvaraRadera
 8. Stefan: Nej, aldrig med jordnötter, faktiskt. Jag har en lite kluven inställning till just jordnötter. Men, om man köper dem naturelle, honungsrostar dem, krossar dem och blandar i en glassmet; eller om man rostar och maler dem...det borde funka? Hasselnötsglass, t ex , där maler jag rostade hasselnötter och blandar i en vaniljglass. Och det smakar ju strålande gott! Du får rapportera om dina experiment!

  SvaraRadera
 9. CrinsonAnna: Hur kunde jag missa dig? Ja, jag tycker det är välförtjänt. De bästa klapparna köper man till sig själv - eller hur?

  SvaraRadera
 10. När du säger att du maler nötterna, är det då till typ pulverform eller är det större bitar, finhackade.

  SvaraRadera
 11. Stefan: Jag använder min gamla (snart utslitna) mandelkvarn. Det går så klart även att mixa nötterna, men då blir det ett "fuktigare" mjöl av dem.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...