Friterade getost
champagne (märke ännu ej bestämt)Tillägg: Löjrom med smetana och rödlök, serverad på
smörstekt brioche
champagne (märke ej bestämt)Skagen på hummer
champagne (märke ännu ej bestämt)Gratinerade havskräftor
champagne (märke ännu ej bestämt)Anklevermousse (tillbehör ej ännu bestämda)
champagne (märke ännu ej bestämt)Reserva extralagrad prästost , whiskysås, grönsakstillbehör madeirasås, sparrisbroccoli
rödvin (vilket ännu ej bestämtGranité (smaksättning på planeringsstadiet)Osttallrik
Förtydligande: Smith Woodhouse 10 Year Tawny (nr 8055)Punchglass med kaffesirap och chokladfyrverkeri
Förtydligande: Vinsanto Serelle Ruffino (nr 8119)Kaffe, praliner
avec
Jag fyller på med detaljer; ändrar, lägger till, drar ifrån och flyttar om, allt eftersom den stora dagen närmar sig.champagne (märke ännu ej bestämt)Tillägg: Löjrom med smetana och rödlök, serverad på
smörstekt brioche
champagne (märke ej bestämt)Skagen på hummer
champagne (märke ännu ej bestämt)Gratinerade havskräftor
champagne (märke ännu ej bestämt)Anklevermousse (tillbehör ej ännu bestämda)
champagne (märke ännu ej bestämt)
Granité (smaksättning på planeringsstadiet)
Oxfilé, potatiskaka med Falbygdens 1878rödvin (vilket ännu ej bestämtGranité (smaksättning på planeringsstadiet)Osttallrik
Förtydligande: Smith Woodhouse 10 Year Tawny (nr 8055)Punchglass med kaffesirap och chokladfyrverkeri
Förtydligande: Vinsanto Serelle Ruffino (nr 8119)Kaffe, praliner
avec
Håll tillgodo, så länge.
Lycklig den som blir bjuden på den nyårsmiddan!
SvaraRaderaJag fick en citrusgranité på Mistral som var fantastisk, smaksatt med lime, citon och grapefrukt men inte så "citronig" - den var rätt svag.
SvaraRaderaOch jag tänker helt fräckt sno halva din meny :-)
Vilken ambitiös meny-jag själv är bortbjuden och min enda fundering är vad jag ska dricka-samt att desserten ska göras.
SvaraRaderawaw nu är jag nyfiken på bilder!
SvaraRaderaVilken underbar meny! Det far min enkla tre-ratters att kannas just... enkel. :)
SvaraRaderaWow. Det låter fantastiskt. Underbart! Jag är imponerad. Men också lite, lite... chockad. Och matt. Hur hinner ni? Och hur orkar ni?
SvaraRaderaLåter gott :-)
SvaraRaderaKika gärna på mina nyårs menyer och se vad du tycker!
Det låter underbart hittills iallafall :-)
SvaraRaderaLåter som en riktig lyxmeny det där..
SvaraRaderaJag ska köra dadlar på två sätt till fördrinken
http://www.ovanligtgott.se/2010/12/dadlar-till-nyar.html
Oxfilé blir det, men i vilken form är oklart.
Vad fin bloggen har blivit!
SvaraRaderaDenna meny låter ju fantastisk redan på planeringsstadiet, och lär ju inte bli sämre när den är klar...
Ingen soppa?
SvaraRaderawow! ser mkt lovande ut! Gott nytt!
SvaraRaderaKarin F: Vi är två par, där alla fyra är matlagningsintresserade, så vi hjälps åt i köket!
SvaraRaderaFilippa: Det där låter ju fantastiskt gott! Den kombon ska jag ha i åtanke framöver...
CrimsonAnna: Det låter inte dumt det heller. Bra upplägg att dela på arbetet!
MMCake Design: Bilder kommer, var så säker!
Matarkivet: Trerätters är väl inte illa? Vi är ju kanske lite speciella...lite tokiga, skulle nog vissa säga, men vi tycker ju det är så roligt!
Kajsa: Bli inte förskräckt :)! Vi är fyra matlagningsintresserade personer, vi har inte några bebisar omkring oss, mycket går att förbereda och mycket är gamla beprövade rätter. Vi har inga problem med att springa ut och in i köket mellan rätterna, det är halva nöjet för oss. Se det som att vi hart ett allt uppslukande specialintresse som tar sig lite exrema uttryck just på nyårsafton...;)!
Foodelicious: Det ska jag absolut göra!
Veroinca: Tack; vi hoppas det blir underbart!
Ovanligt gott: Dadlar är aldrig fel! I synnerhet inte i kombo med en smakrik Camembert...
Ellen: Tack! Fast bloggbakgrunden ser väldigt olika ut i olika webläsare och på olika datorer. Jag behåller den över nyår, i varje fall, sedan får vi se...
Red Cream: Vi funderade på det, men - nej, inte i år :)!
Elin: Tack! Ja, vi satsar på att toppa 2009, som var ett mycket bra nyår.