söndag 12 december 2010

Adventstävling på SMASKENS
(jag frångår mina principer)


Jag har sagt att jag aldrig tänker anordna någon tävling eller utlottning på SMASKENS, i synnerhet inte av sådant jag blir erbjuden av företag och producenter. Jag inbillar mig att ni som läser här gör det för att ni tycker om mitt sätt att skriva, och (eller) tilltalas av mina recept; inte för att ni vill vinna kokböcker och värdecheckar.
Denna föreställning håller jag benhårt fast vid, men vad gäller själva tävlandet, så har jag faktiskt tänkt om - tro det eller ej.

Till skillnad från många andra bloggtävlingar, så handlar denna tävling inte om att driva mer trafik hit. Jag tänker snarare tvärtom. Inte så att jag vill skrämma bort läsare, missförstå mig inte på den punkten, men jag vill premiera mina trogna läsare.
Inget ont om er som är nytillkomna. Jag är väldigt glad och smickrad över att ni läser här; tro inget annat. Min tanke är bara den, att tävlingar och erbjudanden alltför ofta riktar sig till just nykomna besökare.

Jag associerar osökt till alla dessa introduktionserbjudanden som bara gynnar nya prenumeranter eller bokklubbsmedlemmar. Varför får aldrig de trogna prenumeranterna eller läsarna del av samma generösa erbjudanden? (Jo, jag inser och förstår varför det är så, men tillåt mig ändå att misstycka.)

För att vinna denna tävling måste du faktiskt ha ganska god kunskap om SMASKENS, och därmed indirekt om mina preferenser vad gäller matlagning, smaksättningar, råvaror och produkter.

För att kunna delta i tävlingen behöver du göra följande:

1. Svara på nedanstående frågor:
* Vilken är min favoritböna?
* Vilken ingrediens anser jag är absolut nödvändig för att en chokladkaka ska bli fulländad?
* Vilken formel lyder 1 + 1 + 2, och vad är det jag lagar med denna?

2. Berätta en anekdot om vilket som är ditt favoritrecept från SMASKENS, och varför just detta recept tilltalar dig.

3. Maila in ovanstående till mig senast på fredag, den 17:e december, så skickar jag paketet till den lyckliga vinnaren (inom Sverige); med en förhoppning om att det ska komma fram innan jul.

Låt mig förtydliga att det är jag själv som står för priserna i denna tävling. Jag är inte sponsrad ett endaste dugg.

Vinsten består av en stor burk Kushmi julte, en burk saffranshonung från Svenskt Mathantverk, samt en vit torrone med mandel och pistage av märket Sorelle Nurzia. Saker jag inte hade haft det minsta emot att sätta tänderna i, respektive att dricka upp.

Nu ser jag fram emot era tävlingsbidrag!

7 kommentarer:

 1. Åh, tävling! Åh, mitt favoritte! Och honung med min favoritkrydda! Ooh.
  Klart jag vill tävla. Frågorna tror jag att jag fixar, ska fila ihop nån bra anekdot bara :)

  SvaraRadera
 2. Hmm, de två första frågorna kan jag, men 1+1+2 går jag bet på just nu... Måste fundera lite så återkommer jag!

  SvaraRadera
 3. Glömde säga att priserna är väldigt fina!

  SvaraRadera
 4. Oväntat men kul med tävling :-)

  SvaraRadera
 5. Bönan är solklar, och favoritreceptet ocksâ... Men jag mâste nog fundera lite.
  När är det deadline?

  xxx
  Sara

  SvaraRadera
 6. Sorry, läste för hastigt... Fredag. ;)

  SvaraRadera
 7. Kul med er positiva respons! Som en bekant sade, så är väl detta närmast att betrakta som en "anti-tävling".

  Ser fram emot era svar!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...