torsdag 16 december 2010

Dagens inköp - en julklapp till mig själv


Under mina patésejourer i köket, har tankarna en eller annan gång gått till det faktum att det hade varit praktiskt med ett något mindre tillagningskärl. I dag köpte jag denna lite mindre patéform, eller kanske snarare pastejform, i den välsorterade butiken Cordon Bleu, på Vasagatan här i Stockholm. I denna butik finns det mesta man kan önska sig till köket, men personalen är stundtals snobbig, och servicenivån varierar. I dag var behandlingen dock oklanderlig.

Formen är av märket Renault; materialet är stengods, och den rymmer en halv liter. Le Creuset tillverkar mig veterligen inte paté- eller pastejformar i denna, mindre storlek.
Priset var överkomliga 150 kronor. I denna lilla, nätta form hoppas jag tillaga mången paté och pastej. Om inte tidigare, så kanske det bli en kycklingleverpastej i mellandagarna.

Under mina sökningar snubblade jag över denna fantastiska och inspirerande text, "Paté as a Way of Life", som jag bara måste dela med mig av. Jag hyser inga som helt illusioner om att jag är annat än i början av min patékarriär. Jag håller fortfarande på och lär mig, och jag delar med mig av mina med- och motgångar, så att fler kan få upp ögonen för dessa fantastiska skapelser.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att det är nån mer än mig som uppfattat personalen där som snobbig:)

  SvaraRadera
 2. Men gud, är det där en patéform? Jag har ärvt en nästan exakt likadan efter min mormor – den måste vara typ minst från 60-talet – som köttbullarna alltid serveras i på julen. Lite dumt, för den är på tok för liten egentligen som man får springa flera gånger, men det är så det ska vara.

  Jag höll på att få en mindre dåndimp när jag bläddrade ner och såg bilden.

  SvaraRadera
 3. Håller med - Har börjat handla mina prylar på Lagamati vid Odenplan - riktigt bra personal som kan allt om maskinerna de säljer. Rekommenderas

  SvaraRadera
 4. Fin form. Håller också med om personalen på C-B. Vad gäller formar har le creuset ett otroligt brett utbud. Är dock inte säkert att det finns i butik men lär gå att ta hem. Från ramequin till 4-literspanna.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...