Här kommer ännu ett recept från Mette Ankarloos Medelhavsmat för svenska kök. Det här är en sådan där fantastiskt självklar rätt; den finns i en mängd olika varianter, men jag (eller snarare vi) råkar givetvis tycka att just den här kombinationen av ingredienser är godast. Vin och grädde, vitlök och muskot - och så, givetvis, räkorna. Ingen fiskbuljong, ingen fond - såsen smakar så bra i sig själv.
Snabbt går det också, och det är extra viktigt så här års. Veckorna rusar förbi i en hisnande fart, och det känns lite som att vi konstant är på väg till eller från landet.
I morgon kväll bär det av igen.
Just därför var det skönt med en snabb och enkel middag i kväll. Tillbehören är enkla och okomplicerade - krispig ruccola och nystött svartpeppar.
I glasen hade vi den gamla klassikern
 Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo (nr 2415)Spagetti med räkor, grädde och vitt vin
  Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo (nr 2415)Spagetti med räkor, grädde och vitt vinsmör till stekning
3 vitlöksklyftor, rivna
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
muskot efter smak
70 gram ruccola
nystött svartpepparSmält smör i en traktörpanna. Fräs vitlöken på låg värme, utan att den får färg. Häll över vinet, och låt det reducera i traktöroannan tills hälften återstår. Häll därefter i grädden. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot. Låt såsen koka samman på låg värme under någon minut. Tillsätt räkona; dra pannan från plattan och låt dem bli varma i såsen.
Servera med spagetti, ruccola och svartpeppar.
 

Åh, så gott! Det ska jag göra i helgen!
SvaraRaderaSer extremt gott ut - och banne mig om inte allt utom ruccola finns hemma. Ok, jätteräkor, men det lär funka det med.
SvaraRaderaLyxpiraya: det är verkligen hott. Jag blir riktigt förvånad varje gång vi äter det, att det är så gott ;)!
SvaraRaderaAnne: Ruccolan ingår inte i originalreceptet, den har vi slängt in helt på eget bevåg. Jätteräkor lär funka hur bra som helst!
Ser fantastiskt gott ut (som vanligt) - tyvärr har vi skaldjurssorg hemma - hustrun tål varken skaldjur eller fågel, därför väldigt sällan kräftor eller kyckling i någon form
SvaraRaderaHar gjort detta 2 ggr, så otroligt gott!! Tusen tack før tipset :)
SvaraRaderaGjorde detta nyss men med de räkor jag hittar här i södra Frankrike. De är lite fetare och passar perfekt i rätten! Supergott!
SvaraRadera