måndag 4 maj 2009

Plockmats-planer


Efter en härlig, solig långhelg på landet kändes det minst sagt som en chock att vakna till en regnig och ruggigt måndagsmorgon. Att därtill upptäcka att vi hade slut på både kaffe och frukostflingor bidrog inte direkt till en lugn och harmonisk start på veckan.

Jag fyller halvjämnt om knappt två veckor, och försöker börja planera den plockmatsbuffé jag tänker servera. Jag vågar mig på att ha öppet hus. Detta är inte något jag har särskilt stor erfarenhet av. Faktum är att jag är ganska dålig på att fira mig själv. Det är hög tid att råda bot på detta, anser jag, och om mitt lilla projekt blir lyckat (och det är några som vill och kan komma) så kanske jag får blodad tand och gör en tradition av det hela.

Jag har inte några planer på att ta ut svängarna och vara nyskapande. Förutsättningarna saknas. Min plan är att förbereda plockmat av så kallad medelhavskaraktär - med andra ord någon sorts blandning av det bästa från italiensk plockmat, med en touch av tapas, grekland och meze. Det låter inte riktigt klokt när jag ser det i skrift, men jag tror det kan bli bra.
Det får inte vara något som är så krångligt att det slutar med att jag bara får stå i köket och inte hinner prata och umgås.

SMASKENS faller som en sten inne på Bloggtoppen, för övrigt. Svik mig inte, kära läsare - jag har bara en tillfällig svacka...

12 kommentarer:

 1. Svika dig ? Aldrig...men jag tror att även bloggvärlden drabbats av våryra och sprungit ut på picnic.

  SvaraRadera
 2. Nu har jag gjort vad jag kunnat för att få upp statistiken - det visade sig att min rss-feed inte har funkat så nu har jag läst igenom en månads inlägg ungefär! Måste ha gjort något knas när jag uppdaterade till den nya adressen...

  SvaraRadera
 3. Jag fyllde halvjämt i helgen och hade buffé i liten skala. Mycket lyckat!
  Lufttorkad skinka och salami, små spett med mozarella och jordgubbar, cahshewnötröra mm. Jag ska göra ett inlägg under veckan. Titta in och se om jag kan bidra med ngn inspiration. Själv lät jag mig inspireras av den fantastiska boken "Italienska Bufféer". Ha det så roligt med planerandet!

  SvaraRadera
 4. Jag sviker dig inte!! Tänk om vi hade kunnat komma!!! Om inte så för att äta din mat och sen få träffa er alla under så roliga omständigheter! Kram på dig Annika!!

  SvaraRadera
 5. Annika,

  Bloggtoppen (och andra sadana tjanster) ar baserade pa antalet ganger som sidan laddas och deras kod 'ringer hem'.

  Om du har haft besokare som gillar bloggen och sedan borjar lasa den genom RSS-feeden sa raknas inte deras besok langre.

  RSS-lasarna letar bara efter nya posts och laddar inte ner hela sidan, vilket gor att bloggtoppen inte registrerar det som ett besok.

  For att fa (mer) riktiga data sa maste du titta pa hur manga subscribers du har etc. Jag anvander Feedburner (http://feedburner.google.com/) for min RSS-feed sa jag far deras statistik pa kopet, tillsammans med Google Analytics.

  // Mike

  SvaraRadera
 6. Aldrig i livet att jag sviker dig! :)
  Hoppas du får en fantastisk födelsedag, jag ser fram emot att få se och höra sedan vad som serverades.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken teaser! Ser fram emot detta!
  Många kramar från Jenny

  SvaraRadera
 8. Jag sviker inte dig. Du är bäst!

  / Siv

  SvaraRadera
 9. Filippa: Tack! Picnic...låt oss hoppas att det är så det förhåller sig ;).

  Karin: Jag har haft häöcken full rent ut sagt, och knappt lämnat den egna bloggen. Skall ta mig en tur i morgon och läsa ikapp!

  Sofia: det låter jättegott! Jag ska definitivt titta in till dig!

  Sara: Ja, tänk om ni hade kunnat vara här...jag får ta en repris på menyn när ni kommer till landet i sommar!

  Mike: Det låter bekant det du skriver, tror min käre make försökt undervisa mig om det tidigare...låter trösterikt i varje fall ;).

  Kiwielin: Tack! Ja, rapport kommer givetvis...

  Jenny: Måste ju fresta er lite...så att ni vet vad som väntar er!

  Siv: Tack, det var det finaste jag hört i dag!!!

  SvaraRadera
 10. Du är suverän Annika. Familj med fyra barn och hinna blogga så mycket och så BRA! Helt otroligt.

  Tycker fröken Dill
  som p g a trädgårdsarbete knappt hinner blogga

  SvaraRadera
 11. Läs Lottens inlägg igår för andra tankar ...
  http://www.lotten.se/2009/05/till-alla-som-ar-trotta-pa-att-blogga.htmlEtt förslag till buffén: Karin Franssons mjölkkokta hela vitlöksklyftor.
  http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=950&grupp=5853&artikel=1477614&sida=10
  De blir milda och krämiga. Om man vill kan de slungas i lite honung och rosmarineller timjan. Med tanke på arbetsinsatsen är de lysande som tillbehör. Man måste prove dem.

  SvaraRadera
 12. Fröken Dill: Du kan då verkligen välja orden! Tack, tack, tack!
  Det märks att du själv har fullt upp i det verkliga livet, men det är ju bara så den här årstiden ;).

  Pipopp: Lotten har jag inte läst hos på månader. Tack för tipset.Vitlökarna låter fantastiskt goda!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...