söndag 24 maj 2009

Första gången -
den här säsongen


Helgen har tillbringats på landet. Det blev faktiskt färskpotatis i torsdags, för första gången i år. Den såg så otroligt fin ut, och jag blev inte besviken när anrättningen var färdig.

Färskpotatis med fetoast, ruccola, olivolja och svartpeppar smakar väldigt mycket tidigt 2000-tal i min gom - på ett bra sätt. I min värld är det här modern, klassisk sommarmat.
Ett recept behövs väl knappast?
Måltiden blev en behaglig påminnelse om att det av någon märklig anledning alltid känns så enkelt att laga mat på sommaren. Trots att helgens väder inte var i nivå med påskhelgen och Valborgshelgen, så är Sörmland klätt i sin vackraste försommarskrud, och jag är så tacksam och glad över att vi har ett fritidshus.

Vi jobbar på vår lilla örtagård, och har prövat att så lite smått och gott, i all enkelhet.

Resultatet - om det nu blir något av det hela - kommer att skördas och tillagas (eller inmundigas i rått tillstånd under) sommaren.

Mitt största bloggrelaterade problem på landet är emellertid inte, som man kanske skulle kunna tro, dålig tillgång till bredband. Nej, problemet består i stället av att jag kommer in i en helt annan lunk. Det lockar inte alls att starta datorn. Sunt och behagligt, på sitt vis - men rent livsfarligt ur ett bloggarperspektiv.
Jag får väl lägga ett schema åt mig själv i sommar, så att inte SMASKENS hamnar i total dvala bara för att jag softar i Sörmland.

3 kommentarer:

 1. Ser jättemumsigt ut-åt själv pastasallad med vita bönor och baby-spenat till lunch. Mycket gott.

  SvaraRadera
 2. redan hunnit med färskpotatis tre gånger i år. det är rena rama lyckan när den smyger sig fram i butikerna!

  SvaraRadera
 3. CrimsonAnna: Låter verkligen gott!

  Lisa: Jag har varit lite skeptisk innan, men nu var det äntligen dags!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...