söndag 7 februari 2010

Dagens återbloggning: vår favoritpizza


På senare tid har jag insett att jag publicerade många av våra favoritrecept och gamla klassiker medan jag fortfarande hade avsevärt färre bloggläsare än jag har idag. Det känns som något av ett slöseri, att inte fler får ta del av dessa. Därför har jag bestämt mig för att vid lämpliga tillfällen återblogga dessa i mitt tycke fina recept. Inte som substitut för nya blogginlägg, utan som trevliga komplement.

I går åt vi pizza med räkor och ruccola, som vanligt serverad med min mans specialsås. En delikat lördagsmiddag, som avnjöts med det mycket lättdruckna
Santagostino Nero d'Avola-Syrah

Vår enda modifiering sedan receptet publicerades är att vi numera blandar vanlig hårdost och mozzarella, efter att ha varit med om att mozzarella läckt för mycket vätska, med blöt pizza som resultat.
Utöver detta har jag också börjat använda surdeg i pizzadegen. Lite jäst, en klutt surdeg, och långjäsning på det (i varje fall tre timmar). Bortsett från dessa mindre förändringar, så är och förblir detta en av mina absoluta favoritpizzor.

4 kommentarer:

 1. Den där såsen måste jag prova, låter väldigt intressant jag som verkligen gillar den typen av sås på pizza!

  Kul att titta in hos dig, ha det!
  kram Louise

  SvaraRadera
 2. Pizzahelg över hela landet förstår jag! Vad spännande att stoppa lite surdeg i pizzadegen, det ska jag prova nästa gång. Bloggade själv igår om vår favorit med salami, rödlök, pinjenötter och russin. Lite annorlunda men härliga smaker som gifter fint sig med varandra...och det obligatoriska rödvinet!

  SvaraRadera
 3. Loula: Jag var skeptisk till såsen först, men jag föll som en fura ;).

  Mimmi:Mycket pizza i Melodifestibaltider? Låter som en riktigt god smakkombination!

  SvaraRadera
 4. Jag kan rekommendera de större Mozarellaförpackningarna (tror de innehåller 400g) från Santa Lucia till just pizza. Där badar inte osten i vätska på samma sätt. Det är faktiskt lustigt att de ens marknadsförs som samma produkt eftersom de är så olika. Jag har sett motsvarande paket från Wernersons, men min erfarenhet är att deras ost smakar mycket mindre.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...