torsdag 25 februari 2010

Stackars er!

Lånad bild

Stackars er som går in här varje dag, förgäves. Här händer det nämligen inte mycket för tillfället. Undrar ni vart jag tagit vägen (eller, ännu värre, undrar ni inte?). Inget särskilt har hänt. Jag är bara inte riktigt i min vanliga form . På kvällarna när jag kommer hem från jobbet, lagat middag och nattat våra barn, vill jag helst bara krypa upp i soffan med en bok och en kopp te. Inte sällan slocknar jag i sagda soffa, efter bara en stunds läsning. Det är lusten som fattas. Ingen optimal sits för en matboggare, eller för någon annan, för den delen.

Jag ska försöka ta ta mig i kragen i kväll och skriva av mig; blogga ikapp, innan jag glömmer bort hur jag tänkte och vad jag gjorde. Bildbevisen finns, och ingredienserna är dokumenterade. Gäller bara att få till det sista, svåraste. Jag vill ju inte att godsakerna ska falla i glömska.

Jag tror mig kunna lova att det blir en hel del soppor här framöver. Detta utifrån ett uttyckligt önskemål från min man, som håller på att ledas ihjäl av alla trista lunchrestauranger som han är så illa tvungen besöka.
Soppa till middag blir en bra motvikt till alla stabbiga, oinspirerande, kolhydratstinna uteluncher. Själv har jag nästintill totalt resignerat; de dagar det inte finns rester i kylskåpet att ta med till jobbet, lever jag på makrill i tomatsås, Extrasaltat Bregott och Finn Crisp till lunch. Det är absolut inte synd om mig, för dessa tre ingredienser är inte det sämsta - tvärtom.

Innan helgen, då jag i sällskap av mina söner förhoppningsvis lyckas ta mig från Stockholm till Göteborg medelst X2000, ska jag förhoppningsvis hinna förmedla både fågel, fisk och mittemellan.
Ge mig lite käcka tillrop nu, hörni, och skriv att ni har översende med mig. Bloggtorka går över, det vet vi vid det här laget. Ibland tar det bara lite längre tid.

19 kommentarer:

 1. Alla är vi oinspirerade till och från. Tycker du gör ett hästjobb emd denna blogg annars, klart att du får ta lite ledigt. Hoppas tåget går som det skall så ni kan ha en fin helg/sportlov i Göteborg! Kram från Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag upptäckte din fantastiska blogg för ett par månader sedan och har fullt upp med att laga allt gott som jag hittat, från långlagad karré til mammas tekakor :)

  Förutom den goda maten tilltalas jag av du är logoped (dito) och fyrabarnsmamma (jag har bara tre, håller på att lobba för en fyra;))

  Så ta du den paus du behöver, jag är hooked och stannar kvar på bloggen!
  /Malin

  SvaraRadera
 3. Du har råd att hålla upp några dagar, din blogg är en fantastisk receptbank så kommer det inget nytt har jag - som det känns - miljoners andra inspirerande blogginlägg att läsa/läsa om. Unna dig du att ta det lite lugnt i soffan.

  SvaraRadera
 4. Jag väntar så gärna på att du ska orka igen. Det finns så mycket att läsa här så det räcket ett tag framöver :-).
  Vila på du!

  SvaraRadera
 5. Det är som det är med snö, jobb och barn/familj, det tar tid och lite ork ;)

  Jag ser fram emot att läsa lite inlägg med bilder snart - men även jag har varit stressad och satt annat framför matlagning och inspiration.... tyvärr. Fast jag bakade faktiskt 45 minisemlor till mitt jobb härborta i amerika. jag blev lite fascinerad av mig själv.... (tur att dom inte smakat dina eller riktiga för mina var lite torra och hade en hård skorpa. Fast dom var ju hembakta "from scratch" så det räckte rätt långt.

  Ta det lugnt och ta hand om dig!!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag uppskattar din blogg och jag återkommer även om du har paus. Det viktiga är att det är roligt att blogga! Har man inte lust så måste man faktiskt inte. Det ska vara kul, lustfyllt och inget måste. Ta en paus, kort eller lång, vi finns kvar!

  SvaraRadera
 7. När man väntar på något gott, så väntar man ju inte förgäves. Det stämmer verkligen med din blogg!
  / Siv

  SvaraRadera
 8. Annika, vila ett tag, roa dig på andra fronter, samla lust och inspiration, läs och återigen: vila. Du kommer igen!

  SvaraRadera
 9. Gör det något om man av misstag häller 8 dl grädde över Janssons frestelsen istället för planerade 4 dl? Jag tog av misstag gräddpaketet utan iblandat ansjovisspad först ... så jag måste dubbla.

  SvaraRadera
 10. Hej! Finns bara en sak att säga - den som väntar på något gott... ;-). Tittar in här trots allt och det finns ju massor av recept med tillhörande text att njuta av så länge. Hälsningar från Annika

  SvaraRadera
 11. Jag tycker din blogg och ditt engagemang är fantastiskt! Undrar ofta hur du orkar med, så måste säga att det här bara gör dig mer mänsklig:-) Du har fått mig jätteinspirerad till långkok, och för att inte tala om dina glassar. Gjorde vaniljglassen med dulce de leche och macadamianötter, otroligt gott!

  Låt inte bloggen pressa dig för mycket, den finns kvar och vi läsare oxå.

  Ta hand om dig och njut av att vara med din familj!

  SvaraRadera
 12. Tack för alla era fina komplimanger och snäkka ord. Jag ska verkligeb försöka ta det lugnt över helgen (om vi nu kommer iväg), och tänka på att de inte är hela världen om jag inte skriver på ett par dagar. Det verkar ju som att alla ni som kommenterat har stortr överseende med att jag tar en liten paus. Tack ska ni ha!
  Och Stefan, hur gick det med Jansson? Lite extra vätska är ju aldrig fel, tycke jag, men kanske inte dubbelt så mycket ;)?

  SvaraRadera
 13. Jag håller med Malin här ovan, jag har inte heller hängt här inne så länge, så jag har fullt upp att prova på dina gamla recept- alla kan behöva lite rast och vila ibland och det tycker jag att du har gjort dig förtjänt av:-)

  Sköt om dig,
  Lena C
  (du vet hon som har en hang-up på dressad brysselkål)

  SvaraRadera
 14. Vill HA sånna där grytor, helt inne på färgen cassis just nu, beautiful!

  SvaraRadera
 15. Annika, ta ett sportlov, ta det lugnt och återkom när lusten återkommer. Vi har fullt upp med alla recept ändå :-)

  SvaraRadera
 16. Chill! Du har ju hur mycket som helst här! Man måste inte blogga varje dag!!! Vi måste ju hinna med också att själva laga det du gör :-) Ta det lugnt - vi försvinner inte!

  Krams!
  /åsa

  SvaraRadera
 17. Det är jätteskönt att bestämma sig för att pausa några dagar, helt plötsligt strömmar nya idéer fram!
  Ska till Sthlm i april, vi borde träffas, tycker jag
  kram Anna

  SvaraRadera
 18. Lena C: Då har du ju en del att läsa, vilken tur. Brysselkålsälskande bloggläsare har en särskild plats i mitt hjärta ;).

  Mikaela: Just en sådan här har jag i min ägo. Dessutom har vi en rund mörkgrön och en mindre, rund orange. Vi var en gång i tiden två matlagningsintresserade som slog ihop våra påsar...

  Filippa: Tack! Precis det jag behöver höra.

  ÅSa: Vilken tur att alla är så snälla och förstående. Annars hade det inte känts lika bra. Kram!

  Anna B: Ja, just att bestämma mig för pausen var verkligen skönt. SOm att tillåta mig själv att vila. Det vore vrkligen kul att träffas, hoppas det kan bli av!

  SvaraRadera
 19. Inte ovanligt, jag har koma ibland och kan inte komma igång. Det är nog så för alla. Läs lite hos mig för jag har bloggat lite soppor och mer kommer det. Jag har mina 2 vanliga bloggar och sen gästar jag grytsnack.se som uppdateras varje dag. Vill du kika på lite halvbra/dålig matfilm får du gärna prenumerera på mina klipp på vmsplay.com. Idag lägger jag ut en intervju med Mattias på Tösse som berättar om hur han tävlar till kocklandslaget. Ska på NK tisdag morgon och kika på deras alster. Kommer du dit blir jag glad! Mattias mobilbloggar också och han är bra på sina mobilfilmer. Kostar inget så kanske är det något som roar till och från jobbet eller så.
  stor kram K

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...