söndag 7 februari 2010

Alltid roligt med uppmärksamhet

Det var mycket längesedan jag blev förärad en så kallad award. Jag blir genuint glad över att Systrarna Yster väljer att på detta sätt uppmärksamma mig. Tack!

I denna utnämning ingår att berätta sju saker om mig själv. Jag är väl inte sämre än att jag antar denna utmaning.

1. Jag vet verkligen inte hur jag tänkte när jag döpte bloggen till SMASKENS. Det är ett ganska fånigt namn, men å andra sidan är det lätt att komma ihåg, i synnerhet när det ligger på egen domän.

2. Om jag var tvungen att välja mellan att aldrig mer få äta sötsaker, eller att aldrig mer få dricka alkoholhaltiga drycker, skulle jag välja det förstnämnda.

3. Jag äter i stort sett aldrig frukt.

4. Jag har aldrig sett mig som en tävlingsmänniska, men sedan jag började matblogga följer jag slaviskt bloggens besöksstatistik. Pinsamt, men icke desto mindre sant.

5. Om jag hade vetat hur mycket tid och engagemang som krävs för att driva en flitigt uppdaterad matblogg, så vet jag inte om jag hade vågat börja.

6. Några av de samtalsämnen som min man och jag avhandlade första kvällen vi träffades var: Le Creuset-grytor, kockknivar och whisky.

7. När jag var singel, och längtade efter en god, snabb middag, brukade jag köpa en biff på minst 300 gram, och avnjuta den med en blandad sallad och en halvflaska gott rödvin.

Inget som får er att höja på ögonbrynen? Om detta möjligtvis skulle väcka några följdfrågor, är det givetvis fritt fram att ställa dem.
Ni som läser här vet att jag ibland tipsar om läsvärda matbloggar. Det finns så många bra bloggar, som riskerar att försvinna i mängden, om man inte snubblar över dem i någons länklista. Kanske är det inte så underligt, med tanke på hur många matbloggar som exempelvis finns registrerade på Bloggtoppen. Jag brukar ofta tänka, att om jag hade börjat blogga idag, hade jag nog aldrig fått så många läsare och så mycket uppmärksamhet som jag har den stora turen och glädjen att få.
Jag skickar inte vidare denna award i egentlig mening, men jag vill skicka lite tack för inspirationen till några av de bloggar jag med stor behållning läser. Utan någon inbördes turordning vill jag rikta era blickar mot följande, lysande matbloggare:

Jättegott - så ung, så duktig!

Silverkocken - så knäckande kreativ.

Anders Öhman - så kunnig, så prestigelös.

Skånska Skafferiet - Anna Billing herself!

Längst in i skafferiet - Anna är anka, på rätt sätt

Food Mob - Kristin är alltid lika underhållande.

Freestyle Cookery - Mike behärskar all världens kök.

Pytte - i en klass för sig!

10 kommentarer:

 1. Tack för en fin blogg och TACK för berömmet som fick mig att rodna lite.

  Dina punkter 2 till 5 kan jag skriva under på direkt. Kunde faktiskt ha skrivit dem själv.

  SvaraRadera
 2. Varför äter du aldrig frukt?

  SvaraRadera
 3. Tack, tack, tack! Det värmde!

  SvaraRadera
 4. Åh, tack Annika, nu blev jag lite generad :">

  SvaraRadera
 5. Anders: Du har en suverän blogg, så är det bara! Matbloggande, detta stundtals allt uppslukande intresse - det är ett beroende, helt klart.

  LisaN: Givetcis köper jag hem frukt till barnen, men frukten kommer helt enkelt inte naturligt till mig, om jag säger så. Jag tror att jag helt enkelt föredrar frukten tillredd. Som en liten sallad,gärna med något tillbehör, eller i varm form.

  SvaraRadera
 6. Silver: Du vet hur inponerad jag är av din aldrig sinande ström av fantastiska middagar.

  Anna: Inget att bli generad över (hoppas jag?), du förtjänar lovord!

  SvaraRadera
 7. Hur kul det än är och så många människor bakom alla dessa bloggar man träffar på, håller jag med dig om punkt 5. Jag hade nog tänkt över både en och två och säkert tre gånger innan istället för att bara kasta sig ut där.
  Jag ångrar förstås inget, just p g a första frasen :-)

  SvaraRadera
 8. Åsa: Det är en väldig tur att vi inte vet allt i förväg!

  SvaraRadera
 9. Raring, tack ska du ha! Du är i sanning en stor inspiratör du med. Kram fr nattugglan Anna (som nu ska ragla i säng)

  SvaraRadera
 10. Anna B: Tack ska du ha! Härligt när tycket är ömsesidigt ;).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...