I min värld är det en styggelse att blanda kantarellernas rena smak med för många andra ingredienser. Och om det ska ätas kantarelltoast, då är jag närmast rabiat. Kantarelltoastpurist. Ingen gul lök, inget gratinerat osttäcke; absolut ingen stabbig stuvning.
Bara svamp, smör, grädde, salt och vitpeppar.
Svampen ska först svettas, därefter brynas i smöret. Salt och peppar; sedan gräddskvätten. Rejäl sådan. Koka in.
Ett riktigt gott bröd, som jag avslutningsvis drar längsmed botten på stekpannan för att riktigt få upp alla de goda smakerna. Därefter bestryks brödet med smör, och kantarellerna fördelas uppepå. Kantarelltoast är smaken av sensommar och barndom för mig. Tyvärr har jag inte lyckats förvalta de kunskaper jag lärde mig i skogen för många år sedan. Numera skördar jag svamparna på ICA eller Hötorget. Men, vänta bara; rätt vad det är hittar jag säkerligen tillbaka till svampskogen.
Smaken, den obeskrivligt goda smaken, är trots allt densamma.
då skall du planera in ett besök hos oss nästa år i svamptider så skall du få följa med ut i våra svampställen och återuppleva det Annika!! Vi har plockat en massa stora härliga ´kantareller iår...
SvaraRaderaHehe…jag vet vad du menar!
SvaraRaderaVisst är det supergott med kantarelltoast. Jag gör som du fast jag brukar inte ha i grädde. Sedan brukar jag rosta franskt lantbröd och dra med en vitlöksklyfta över innan jag lägger på kantarellerna. Gott!
SvaraRaderaVilken toast.....Jag vill ha en.
SvaraRaderaMUMS, kantareller!
SvaraRaderaTycker Dillen
Sara: Skulle vara hur trevligt som helst!
SvaraRaderaBosse: Nejmen, där ser man!
Martina: Din variant låter mycket god.
Dennis: Det gäller att passa på, så länge de finns.
Fröken Dill: Skulle inte ha något emot en svampexkursion med dig!