söndag 13 september 2009

Bangers and mash
- fredagsmys från
Taylors and Jones


Äntligen bangers and mash! Äntligen kom vi iväg. Varför jag, eller snarare vi, inte lyckats ta oss till Taylors and Jones tidigare, det är inte bara en gåta, utan rent ut sagt en skam. Pinsamt, inte minst eftersom jag läste om dem här redan i april 2008, läste om dem i DN i februari samt inte minst skrivit om att jag planerat att besöka dem. Nåväl, bättre sent än aldrig. När jag nu dessutom till min förundran insåg att butiken ligger (bokstavligt talat) bara ett stenkast från barnens simskola, konstaterade jag och min man unisont att det från och med mitten av oktober vankas korv till middag minst varje fredag. För, det här var verkligen något i särklass.

Vi köpte Honey roast pork och Pork with leek and garlic. Båda var fantastiska, men jag föredrog den sistnämnda. Korvarna tillreddes på enklast tänkbara vis; bryntes försiktigt runtom, och lades därefter i en smord form tillsammans med fina små tomater. Därefter fick alltsamman åka in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Den egentliga matlagningsinsatsen stod min käre man för. Han brynte några stora, gula lökar i stekpannan där korvarna först fått svettas. Löken fick steka länge, på svag värme, så att den nästan smälte i pannan. När den börjat mjukna, spädde min man med öl och kalvbuljong. Resultaten blev helt enkelt en otroligt smakrik löksky. Tag därtill höstens första potatismos, välkryddat med vitpeppar och muskot.
Är inte det här fredagsmys, så vet jag inte vad fredagsmys är. Måste dessutom uttrycka min förundran över de låga priserna. Här snackar vi hantverksmässigt tillverkad korv, av de bästa råvarorna, som säljs över disk i en trevlig miljö av glada och tillmötesgående korvmakare. Jag ser minst sagt fram emot våra korvfredagar senare i höst!

9 kommentarer:

 1. Taylors & Jones är helt fantastiska! Prova gärna deras lammburgare och deras cheddar :-)

  SvaraRadera
 2. Jag är ofantligt avundsjuk. I lilla Linköping (som bara är Sveriges femte största stad) är det intressantaste vi har i matbutiksväg våra två ostbutiker... (Såhär års har vi ju även Bondens Egen Marknad, men det är ju bara tre veckor till)

  SvaraRadera
 3. Jag vet..deras korvar är beroendeframkallande goda !

  SvaraRadera
 4. Vad korvarna ser goda ut - jag måste åka dig och köpa lite smått och gott till helgen

  SvaraRadera
 5. T & J är underbara, vi säljer deras korvar i vår butik!

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara....vad var det jag sa :-)

  SvaraRadera
 7. Måste komma iväg till T&J. Vi har pratat om det hemma i ett halvår nu!
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 8. Men visst ja, jag var ju och handlade i Anna B's butik häromdagen, men missade korvarna fastän jag visste att de skulle finnas där... Får visst åka tillbaka märker jag!

  SvaraRadera
 9. Red scream: Ja, vi ska absolut prova mer ur redas sortiment. Men just nu är det främst korvarna som hägrar...

  Magnus Nordlander: Visst är det underligt att något så självklart som bra charkkuterier kan vara så svårt att få tag på?

  Lyxpiraya: Ja, eftersom jag fruktar ett framtida missbruk är det är tur att de är så prisvärda!

  Lillan: Klart du måste åka dit!

  Anna B: Låter som att det inte bara är korvarna som är underbara ;). Varför ligger inte er butik lite närmare Stureby?

  Filippa: ja, du hade helt klart rätt!

  Fröken Dill: Nej, men vad skönt att läsa att det inte bara är vi som haft svårt få fingarna ur!

  Annica: Vilken tur att du kan få tag på dem hos Anna B! Det är lite långt till Stockholm...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...