tisdag 1 september 2009

Papardelle med nötfärs, tomat,
rosmarin och feta

Ännu en dag då middagen inte blev vad vi ursprungligen planerat. Min man skolar in vår yngsta dotter på dagis, och jag hade åtagit mig att ordna med middag. Tisdagar är fiskdag hos oss, men eftersom jag inte kom från jobbet förrän klockan var närmare halv sex, blev detta uppskjutet tills i morgon. I stället blev det denna snabba och oerhört god pastarätt, som vi (eller i ärlighetens namn, min man) lagat flera gånger under sommaren.
Det är något märkligt med rosmarin och fetaost; de får vanlig, enkel nötfärs att smaka nästan som lammfärs. Mina smaklökar vill i varje fall ha det till att det är så.
Tillsammans med pappardelle och nymald svartpeppar blir de ovan nämnda ingredienserna en sällsynt välsmakande middag.

Papardelle med nötfärs, tomat, rosmarin och feta
500 gram nötfärs
3 stora tomater, tärnade
1 paket feta á 150 gram, tärnad
6 kvistar rosmarin
1 paket Zetas papardelle á 500 gram
olivolja
salt och svartpeppar

Sätt på pastavattnet. Heta upp olivolja i en stekpanna, och bryn nötfärsen tillsammans med vitlöken.
Lägg i pastan i vattnet.
Tillsätt tomaterna, och rör om. Bryn i några minuter tills tomaterna börjat mjukna, och smälta in i färsen. Häll över feta, och balnda försiktigt ned den i fräset så att den långsamt börjar smälta. Stäng av plattan, och låt färsröran stå kvar på eftervärmen medan pastan kokar färdigt.
Slunga pappardellen i rejält med olivolja, sleva upp en ordentlig portion på tallriken och toppa med nymald svartpeppar.

6 kommentarer:

  1. Gud va enkelt, men ser ändå underbart gott ut!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker om dina bilder och maten ser fantastik ut som vanligt!

    SvaraRadera
  3. Det där lät snabbt och GOTT!
    Ska lagas!
    av fröken Dill

    SvaraRadera
  4. Niklas. ja, det är så löjligt enkelt, men så gott att vi ögonen tåras.

    Helena L: Dubbeltack, vilka fina komplimanger - i synnerhet som du själv tar så fina bilder!

    Fröken Dill: Laga! Med lammfärs blir det nog dessutom strået vassare!

    SvaraRadera
  5. Det här är så galet gott!! Jag har gjort det en massa gånger och håller på att äta ihjäl mig varenda gång!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...