tisdag 15 september 2009

Mannen, myten, legenden

Bild från DN, se länken nedan

I morse möttes jag av nyheten att TV-kocken och kokboksförfattaren Keith Floyd gått ur tiden. Måste medge att jag blev ganska så chockad över att han faktiskt inte var äldre än 65 - tycker han har sett ganska sliten ut i åratal. Men det är klart, det tar nog på krafterna att leva så som han verkar ha levat.
Han matlagningsprogram må ha varit banbrytande när de kom, men de passerade bäst före-datum för många år sedan. Kokböckerna har sannolikt ett längre liv. Floyd on Italy är en riktigt bra kokbok, som vi kanske borde återknyta bekantskapen med; om inte annat för att hedra hans minne?
Jag kommer faktiskt främst att minnas honom för hans fantastiska uttalande om magnumbuteljer vin:

"En magnumbutelj vin är lite för lite för två personer,
och lite för mycket för en person.

Om det var så han levde sitt liv, så hade han förhoppningsvis ett gott, om än inte så långt liv. Sedan må det vara upp till var och en att fundera över om hans image i TV bara var skådespeleri, eller om han i själva verket levde i ett tillstånd av närmast konstant salongsberusning.

2 kommentarer:

  1. Instämmer fullständit i din analys. Floyd var cool på sitt sätt, men sorglig på ett annat. Det är få som bara har goda egenskaper och lika få som inte har någon god egenskap.

    Jag har alltid gillat Floyd, men på senare år insett att han var i någon mån -större eller mindre - alkoholist. Detta är tris men gör definitivt inte att vi inte skall uppskatta hans goda egenskaper, bl a i media.

    SvaraRadera
  2. Stefan: Precis! Vi får ta honom för det han var, med hans fel och brister OCH hans många förtjänster. Så som vi alla är, vi människor.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...