måndag 24 augusti 2009

Snålvattnet rinner
Nu måste jag bara tipsa om ytterligare en läsvärd artikel av Matälskaren. Det här fick mig att längta efter kött. Fläskkött då, så klart.
Ända sedan jag hade äran och glädjen att få smakaPatriks rillette, har jag haft en mental notering om att också jag måste laga sådan, vid lämpligt tillfälle.

Jag känner att hösten kommer att gå i grisens tecken. Det kommer att bli mycket fläskkött här på SMASKENS. Det finns så många saker jag längtar efter att laga. Paté på fläskkarré a la Adam Aamann, till exempel.
Bogbladsstek.
Grissylta till jul -definitivt.
Och kanske min gamla dröm om att som så många andra matnördar göra min egen korv. Ja, vi får väl se vad jag lyckas åstadkomma.

5 kommentarer:

 1. Är själv inne i ett fläskstim just nu - klart du skall göra korv.

  SvaraRadera
 2. Korv! Korv! Korv!

  Har du sett K:s inlägg om korvhappeningen vi var på under Smaklust? http://matochpolitik.blogspot.com/2009/08/korber-korvar-i-tantotaltet.html
  Inkluderar även en liten film där man kan se snitsig korvsnurrning.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. me too! ska försöka övertala husmodern att övertala det där slakteriet att leverera till oss billösa på södermalm, en halv gris måste komma hem till mig snar

  SvaraRadera
 5. Silver: Ja, det kliar i korvfingrarna. Jag kommwer kanske att ansätta dig med frågor när det drar ihop sig till korvfestival hos cirkus Ingemarsson.

  Anna: Jag gick in till K och läste. fantastiskty! Önskar jag hade varit där.

  Patrik: En halv gris låter som en dröm.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...