Jag slås fortfarande med jämna mellanrum av den fantastiska kvaliteten på Muttis tomatprodukter. Jo, givetvis finns det andra goda konserverade tomater, men dessa är sedan länge mitt förstahandsval - och det är jag ju inte ensam om.
Rödvin i tomatsåsen ger givetvis såsen en djupare, nästan rödbrun färg, men också en mer utpräglad smak.
Jag har blivit alltmer förtjust i att skvätta vin i mina tomatsåser. Men, om jag kokar en enkel tomatsås att serveras till pasta med bara lite god kapris och parmesanost som tillbehör, passar det däremot allra bäst med vitt vin. Rödvinsbräserat fläskkött i tomatsås
800 gram strimlat fläskkött
smör och olivolja
salt och vitpeppar
3 dl rödvin
2 burkar Mutti krossade tomater
salt, råsocker och svartpeppar
2 dl grovhackad pladpersiljaHetta upp smör och olivolja i en gjutjärnsstekpanna. Bryn föäskköttet i omgångar på ganska hög värme, så att det blir vackert brynt. Krydda köttet med salt och vitpeppar.
Lägg tillbaka allt kött i stekpannan, häll över vinet, och låt alltsamman puttra i uppemot fem minuter. Tillsätt därefter tomatkonserverna. Rör runt i pannan. Nu kan det vara läge att sätta på pastavatten. Låt såsen reducera i cirka tio minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och några nypor råsocker. Strö över bladpersiljan precis innan serveringen.
Jag serverade som ni redan sett och förstått denna goda sås till nykokt (vad annars) tortiglioni, och jag strödde rejält med parmesanost över - samt lite extra, nystött svartpeppar.
Helt klart en rätt i vår smak.
Håller helt och hållet med om Muttis tomatkonserver. Förr köpte jag Kung Markattas hela skalade tomater, men jag har helt och hållet gått över till Mutti.
SvaraRaderaJust nu är ju tomater i säsong, så nu finns det ju schyssta färska tomater att få tag på, men resten av året är Mutti räddaren i nöden för många italienska rätter.
Muttis tomater rockar !
SvaraRaderaDet här är matlagning i min smak - man tar vad man har som det brukar heta - man byter en ört mot en annan eller tar rött vin om vitt saknas - SMASKENS!
SvaraRaderaMums! Men du, var försvann tomaterna i receptet?
SvaraRaderaMagnus: Man måste bara älska Mutti. Men, som du så riktigt skriver, så här års njuter man så klart av färska tomater, så länge det går.
SvaraRaderaLyxpiraya: De är beroendeframkallande!
Silver: Kul! Jo, man känner sig väldigt nöjd sådana gånger när maten smakar fantastiskt utan inköpsrunda och kompletteringshandlande...
Rebecca: Attans! Tack för påpekandet. Korrigerat.
Mmm. Är inne i en pasta-period, och det här ser gudomligt ut! :)
SvaraRaderaJosefina: Tackar! Jo, det var väldigt gott...
SvaraRaderaAtt ta vad man har brukar bli det allra bästa eftersom man inte har några som helst förväntningar :)
SvaraRaderaDetta såg jättegott ut!
www.HelenaLjunggren.com
ojojoj vad det vattnas i munnen :-)
SvaraRaderaHelena: JO, ibland är det så...tack vare att skafferi, kyl och frys innehåller de där nödvändiga basingredienserna ;)!
SvaraRaderaBakmammorna: Vad härligt att läsa!