lördag 8 augusti 2009

Livstecken från landet


Det mobila bredbandet har bråkat med oss ganska ordentligt de senaste veckorna. Detta har resulterat i att det tagoit så orimligt lång tid att blogga att jag helt tappat lusten. Både lusten att blogga, och lusten att läsa andras bloggar.
Recepten och bilderna har samlats på hög, medan jag tampats med den trilskande uppkopplingen. Det har alternerat mellan att vara acceptabel hastighet, mycket långsam lunk eller att jag helt sonika slängts ut och inte släppts in igen. Minst sagt frustrerande.
I nuläget känns det därför som att jag inte kommer att komma tillbaka i min vanliga lunk förrän vi är åter i stan. Det är tråligt, för det har lagats en hel del god mat här, och även bakats en del - samt tillagats vad som blev den sista glassen på länge.
Glassmaskinens frysblock har dessvärre dragit sin sista suck, viket försatt mig i den prekära sitsen att jag måste investera i ett nytt frysblock - om det går att få tag på til min maskin. Antingen, det, eller så måste jag ta den tunga investeringen att satsa på en riktig maskin. Det är lockande, men samtidigt handlar det om väldigt mycket pengar.

Jag har i vart fall inte gått under jorden, eller tröttnat på att blogga. Jag har helt enkelt lite motvind just nu.
Men snart, alldeles för snart, är vi tillbaka i den vanliga lunken igen - med det välsigade trådlösa bredbandet hemma i stan. Det kommer attt kännas lika konstigt som alltid. Jag har varit ledig sedan trettonde juni, hunnit vara en sväng på Korsika, en tur till Göteborg och Västkusten -men mestadels bara lullat runt här på landet.
Skönt.
Nu har vi dessutom den stora turen att sedan några dågar tillbaka njuta av riktigt härlig sommarvärme igen. Vädret ska dessutom hålla i sig över helgen. Sådana sagar drar vi ned till vår lilla insjöstrand, med handdukar, badleksaker och matsäck. Minnena av dessa varma, lata dagar är sådana det går att leva på åtminstone en bit av vintern.
Ha det så skönt, allesamman, medan sommaren ännu varar.
Vi hörs!

6 kommentarer:

 1. Jag har saknat dig, och längtar tills du är tillbaka i din vanliga lunk.
  Frysblock till glassmaskin har Clas Ohlsson för 200-300, vilket inte är särskilt farligt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med R. För glassmaskin och tillbehör till den, kolla Blocket. Det finns förvånansvärt mycket där om man bara tillåter sökandet, bevakningen att ta ett par, tre veckor. Behövs assistans i nordliga anslutande landskap så är det bara att slå en signal.

  Den Kenwood som jag fick ärva håller sannolikt på att lägga av (låter nästan så jag måste ha hörselskydd) så själv söker jag en Electrolux Assistent, helst av lite nyare modell och med tillbehör, men de är svåra att hitta på nära håll. Men som sagt, söker man i god tid och tillåter det att ta söktid så brukar det lösa sig.

  SvaraRadera
 3. Det är jätte trist när tekniken inte fungerar som den ska *hrmf* Hoppas du kan bjuda på några goda recept här i bloggen igen =)

  SvaraRadera
 4. Jag TROR att din glassmaskin har samma frysblock som det som finns på Claes Ohlson.
  Jag har också ett tålamodsprövande segt mobilt bredband på landet. Trist!
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 5. Kan man få rapporterat vilken mobil bredbandsleverantör ni har?


  Bredbandsbolaget har ett attraktivt erbjudande för oss som har deras vanliga bredband (bästa leverantören jag upplevt, och jag har provat flera varav Com Hem varit den i särklass sämsta) och telefoni. Då måste det vara Telenor som är leverantören eftersom de ingår i samma koncern. Men jag vet att det har varit jättedålig (=obefintlig!) anslutning till och med på så centrala lägen i landet som 1½ mil norr om Uppsala.

  SvaraRadera
 6. Rebecka och Stefan: Tack för tipset, det skal jag kolla upp! Men den "gamla" glassmaskinen får nog ändå stanna kvar på landet.

  Stefan: Angående bredbandet, så är det avståndet till basstationen och belastningen under industrisemestern som vairt boven i dramat. Nu när nästan alla har åkte hem från landet, märker vi genast att det funkar finfint igen!

  Startvikt 116: Det verkar ju lösa sig på receptfronten nu!

  Fröken Dill: DÅ sitter vi i samma båt! Och Claes ska få besök av mig ganska snart...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...