fredag 31 augusti 2012

Slakthusdagen

I morgon, lördagen den 1 september, är det öppet hus i Slakthusområdet här i Stockholm. Det bjuds på intressanta aktiviteter såsom rundvandringar i Slakthusområdet genom Stockholms stadsmuseum, marknad, föreläsningar, fotoutställningar och självklart serveras även mat. Under dagen lanseras även jubileumsboken ”Kött och Blod”. Slakthusdagen pågår mellan klockan 10.00 och 16.00. Aktiviteterna under dagen kostar inget.

Pressmeddelande från Stadsbyggnadskontoret i Stockholm:
Hundra år har gått sedan kung Gustaf V i samband med OS i huvudstaden öppnade portarna till det nybyggda slakteriområdet i Enskede Gård i utkanten av Stockholm. Under jubileumsdagen den 1 september lanseras boken ”Kött och Blod” som handlar om Slakthusområdets och Stockholms mathistoria.

– Slakthusområdets kulturella historia är central för Stockholm och har påverkat hur staden har vuxit fram. Jubileumsboken berättar på ett läsvärt sätt om Stockholms mathistoria och hur området har påverkat Sveriges kulinariska utveckling, säger Fastighetskontorets direktör Juan Copovi-Mena.

”Kött och Blod” är utformad som en ny typ av coffee table-bok - en ”meat table”-bok - med bilder från Stockholms Stadarkiv och intervjuer med historiker och människor som verkat i området. Bokens röda tråd är maten, människorna och miljöerna som tillsammans med arkitekturen och stadsplaneringen har givit området sin unika prägel.Boken går att köpa under Slakthusdagen den 1 september kl 10-16 i Slakthusområdet. I samband med lanseringen kommer den också att fritt kunna laddas ner i sin helhet via Stockholmskällans webbsida.

Jag är själv sugen på att ta med mig familjen och besöka Slakthusområdet, som praktiskt nog ligger bara ett par tunnelbanestationer ifrån där jag bor. Jag hoppas bara för allas skull, såväl arrangörer som besökare, att vädret blir något bättre än i dag. I skrivande stund ösregnar det över södra Stockholm som om himlen hade öppnat sig.

Slakthusdagen finns även på Facebook.

1 kommentar:

  1. Ska absolut försöka att gå. Tack för tipset!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...