måndag 13 augusti 2012

En weekend i Köpenhamn

Vi hade tänkt London, ännu en gång, men av olika skäl blev det i stället Köpenhamn. Jag ser löjligt mycket fram emot at tillbringa en weekend i den danska huvudstaden. Vi har inte varit där tillsammans på tio år, och under många år undvek vi Köpenhamn som resmål på grund av att min man veckopendlat dit i långa perioder, och rent ut sagt var trött på stället.

Nu är situationen en annan. Jag ser verkligen fram emot att bland annat besöka den av Anders Öhman omskrivna saluhallen Torvehallerne, och tanken på att få äta smørrebrød hos Adam Aamann gör mig genuint lycklig till mods.

Bortsett från detta har jag i stort sett usel koll på Köpenhamn. Så - ge mig era bästa tips. Har ni någon favoritställe, eller har ni kanske något ställe vi absolut inte ska besöka, och i så fall - varför?

Jag ser fram emot era tips.

13 kommentarer:

 1. Hej, jag rekommenderar någon av Madklubbens restauranger. Jag besökte deras Bistro de lux tidigare i sommar och det var mycket bra! Deras hemsida: http://www.bistrobooking.dk/madklubben/

  SvaraRadera
 2. Kanske inget verkligt gastrotips, men när jag var i Köpenhamn i november åt jag en trevlig frukost på Bang og Jensen på Istedgade. Nyrostade bagels, ypghurt, ägg och frukt. Inget nyskapande alltså men gott, trevligt och prisvärt.

  http://blog.bangogjensen.dk/

  SvaraRadera
 3. Peder Oxe! Jag har varit där nästan varje gång vi varit i Köpenhamn de senaste tjugo åren och ALDRIG blivit besviken.
  Det är mycket kött på menyn, så de har väl rent av blivit trendiga numer...

  SvaraRadera
 4. Med tanke på hur nära Köpenhamn jag bott tidigare och hur ofta jag varit där är det lite skamligt att erkänna att jag inte har stenkoll.. Men jag kan också rekommendera Madklubbens restauranger, var där själv för två år sedan.

  Och om ni vill njuta av en öl eller kaffe vid vattnet så undvik Nyhavn och promenera istället längs med Nyhavn så långt ut ni kan komma, så ligger där ett mysigt trädäck med café/bar i en teater och fin utsikt över Operaen, men utan turister.

  Om ni dock vill turista lite så rekommenderar jag verkligen Rosenborgs Slott men INTE Amalienborg.

  Kan läsa mer här: http://matarkivet.wordpress.com/2011/08/18/en-underbar-dag-i-kopenhamn/

  http://matarkivet.wordpress.com/2010/08/05/madklubben/

  SvaraRadera
 5. En av mina favoritrestauranger ligger i Köpenhamn och heter Trois Cochons. Man väljer endast om man vill ha kött eller fisk till varmrätt, sedan kommer kockens val av blandade förrätter, en varmrätt och dessert. Allt serveras större portioner som man sedan delar på. Och jag behöver väl inte säga att allt är ruskigt gott. Annars hade jag ju inte rekommenderat den.

  http://www.cofoco.dk/ltc

  Lyllos er som ska till Köpenhamn!

  SvaraRadera
 6. cecilia: Matklubben verkar vara poppis - kul tips!

  Ellen: Ett frukosttips! Så praktiskt, tusen tack för det. Vi dissar nämligen hotellets svindyra frukostbuffé.

  Marie V: Kul! Peder Oxe besöker min mamma alltid när hon är i Köpenhamn, och hon gillar det lika mycket som du verkar göra :). En bra kandidat!

  Hanna: Tusen tack, strålande tips!

  Frida: Åh, så kul att se dig igen! :D
  Tack för tipset - det låter verkligen spännande!

  SvaraRadera
 7. Det finns ett ställe som heter Apropos som ligger i området Vesterbro med mkt god brunch. det var inte billigt men å andra sidan fanns verkligen allt man kan önska av en brunch, och vi stod oss hela dagen på det målet. hemsida: http://cafeapropos.dk/?p=18

  SvaraRadera
 8. Det finns ett ställe som heter Apropos som ligger i området Vesterbro med mkt god brunch. det var inte billigt men å andra sidan fanns verkligen allt man kan önska av en brunch, och vi stod oss hela dagen på det målet. hemsida: http://cafeapropos.dk/?p=18

  SvaraRadera
 9. Restaurang Radio. Var där i somras och var vädigt nöjd. Fd Noma-personer bakom bl a. Nånstans mellan Volt och Gastrologik. Prisvärt.
  http://restaurantradio.dk

  Brunch på Nationalmuseeum rekommenderas.

  Och som alltid handgjorda karameller från Sömods bolcher. Världens godaste.

  http://soemods-bolcher.dk/

  (Har inte jag tipsat om de här ganska nyligen)

  SvaraRadera
 10. Frederic: Tack för tips, och ursäkta mitt sena svar ;) !

  SvaraRadera
 11. Karin: Och tack til dig, brunchtips är guld värt!

  SvaraRadera
 12. Blir man hungrig plötsligt och befinner sig vid Ströget finns Cafe Europa som har en lite speciell och väldigt god burgare på entrecôte. Alla vet var den ligger så bara fråga.

  SvaraRadera
 13. Frederic: Et extremt sent tack för tipset!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...