onsdag 22 augusti 2012

Rosmarinkanderade jordnötter från Eat Street

Härom veckan upptäckte vi ett fantastiskt kul matprogram på en TV-kanal jag inte ens visste fanns. Programmet heter Eat St., och vi ser det på TLC.

Den uppsjö av fantastisk street food som visas i detta program är fantastiskt inspirerande, men får mig också att inse hur svårt det är att sälja street food i Sverige. Det som i tv-programmet kanske kan uppfattas som en pittoresk lite lastbil som säljer hamburgare, är i själva verket en restaurang som säljer tusentals lunchmåltider varje dag.

Alldeles bortsett från tillgången på bra street food i Sverige, så får jag och min man mängder av kul idéer och tips bara av att titta på programmen. En falafelförsäljare hade dessa jordnötter som stående inslag land sina tillbehör. Rosmarinkanderade jordnötter lät bara för gott för att inte prövas, och de var precis lika goda som vi hade trott. Pröva själva, för detta är en riktig höjdare.

Rosmarinkanderade jordnötter från Eat Street
3 msk finhackad färskt rosmarin
1 msk olivolja
3 msk vitt socker
200 gr saltade jordnötter

1. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna, och fräs den hackade rosmarinen någon minut.
2. Tillsätt sockret, och rör flitigt p ganska hög värme till sockret smälter. Detta sker plötsligt, så passa stekpannan.
3. Häll i jordnötterna, och blanda så att de täcks av sockret.
4. Häll upp dem på et bakplåtspapper, och låt svalna. Bryt isär dem om för många fastnat i varandra.
5. Förvara i lufttät burk, om det mot förmodan blir några nötter över.

2 kommentarer:

  1. Låter galet gott och enkelt att göra!

    SvaraRadera
  2. Vi spelade in förra helgens kavalkad av Eat street och har sett två av dom. Vilka gatukök, vi skulle kunna åka till USA bara för att besöka flera av dom.
    Säkert är det en ganska svår idé för att överföra till Sverige, om inte annat så för alla regler från "Miljö och Hälsa"...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...