tisdag 21 augusti 2012

Matbloggsentralen - ett fantastiskt norskt matbloggnätverk

När jag var på Bloggforum 2012 i början av maj, träffade jag Ina-Janine Johnsen, en otroligt trevlig norska, som för övrigt var den enda norska deltagaren på Bloggforum-eventet. Tillsammans med Ina Shelby driver hon det norska matbloggnätverket Matbloggsentralen.

Att det tagit mig ända nu till att bli medlem och börja gilla deras Facebookgrupp, det kan bara skyllas på lättja. Jag är oerhört imponerad av detta nätverk, som i dagsläget engagerar 400 norska matbloggare. Matbloggsentralen förefaller drivas helt ideellt, utan vare sig annonsintäkter eller någon dold agenda. Av matbloggare, för matbloggare. Detta är bloggkärlek i kubik

Ina-Janine Johnsen och Ina Shelby.

Ina-Janine arbetar som inredningsarkitekt, och driver Mat på bordet, som är en av Norges största matbloggar. Ina Shelby är jurist och driver matbloggen [kjøkkentjeneste], samt har en matspalt i en norsk tidskrift och medverkar i en lokaltidning. Jag tycker verkligen ni ska ta er tid att gå in och botanisera på Matbloggsentralen, och provläsa någon av alla de fantastska norska matbloggar som finns representerade där. Visst har vi en uppsjö med otroligt fina och läsvärda svenska bloggar, men det skadar faktiskt inte att lyfta blicken en smula - och då inte enbart till USA och Storbritannien.

Om jag hade haft lite mer tid till mitt förfogande, så hade jag gärna startat upp något liknande här i Sverige. Det finns nämligen, mig veterligen, inget motsvarande här hos oss.

Kanske sitter det fler matbloggare där ute, som blir lika sugna som jag? Ibland funderar jag på hur det skulle vara att ingå i ett bloggkluster för matbloggare. Kanske är vi flera som tänker i samma banor?

3 kommentarer:

 1. Bloggnätverk kan vara jättebra! Själv skriver jag ju både om bakning och matlagning och om mitt stora intresse för 50-60-talsformgivning, och är med i ett retrobloggnätverk. Vi har en sluten grupp på Facebook, vi ordnar träffar och vi har bloggutmaningar, där alla på samma dag bloggar på samma tema.

  SvaraRadera
 2. Vi tackar för tipset och anmäler oss bums!

  SvaraRadera
 3. Kerstin: Jag kan ibland sakna den tid då matbloggsvärlden var mindre och mer lättöverskådlig. Numera har jag inte alls så bra koll som jag skulle vilja ha. Nätverkande är i stort sett alltid kul och givande, ert nätverk låter toppen!

  Mårtenssons kök: Ku att ni också "gillar"l! Jag blev verkligen genuint förtjust i Matbloggsentralen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...