onsdag 8 augusti 2012

Grillade, snabbrimmade fläskkotletter med äppelglaze

Flera veckor har gått sedan dessa kotletter avnjöts till middag. Jag borde rimligen ha bloggat om dem redan samma kväll, eller åtminstone dagen därpå. Det hade de definitivt förtjänat. Saker kom emellan, så som saker ibland gör. Då är det

Min man rimmade kotletterna ganska snabbt, och penslade dem mot slutet av tillagningen med en äppelglaze innehållandes både rivet äpple och äppelcidervinäger, som gav dem en härligt klibbig, kryddig yta. Rent otroligt gott.

Jag skulle tippa att detta vore pris lika gott med karrékotletter, om någon vill pröva den varianten.

Som tillbehör serverade vi en variant på sommarens otaliga potatissallader med senapsdressing. Dessa potatisanrättningar förtjänat ett eget inlägg, innan sommaren och den mest intensiva grillsäsongen är över.

Grillade, snabbrimmade fläskkotletter med äppelglaze
8 st tjocka fläskkotletter
Brine (rimningslag):
1 gul lök, riven
3 vitlöksklyftor, rivna
2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 msk worchestersås
1 msk flingsalt
2 msk olivolja

1. Brine (rimningslag): 1.Blanda samtliga ingredienser i en skål.
2. Fördela blandningen dubbla fryspåsar (det går givetvis bra att blanda altsamman direkt i påse).
3. Lägg i kotletterna, och låt dem ligga i två timmar i kylskåp. Vänd runt och knåda påsen några gånger medan kotletterna drar åt sig lagen.

Glaze
1 syrligt äpple, rivet ( vi använde granny smith)
0,5 dl honung
2 msk äppelcidervinäger
1 dl barbequesås (vi prövade ICA Selections grillsås)

1.Blanda alla ingredienser i en skål.
2. Ta ut fläskkotletterna ur påsen, och torka av dem. Lägg på ett fat och låt få rumstemperatur.
3. Grilla kotletterna på direkt värme.
4.Pensla på glaze mot slutet av tillagningen, i två omgångar.

3 kommentarer:

  1. Vad är det som gör glazen till senapsglaze? Ser att det finns senap i lagen, men inte i glazen.

    SvaraRadera
  2. Hur gör man med äpplet till glazen? River, hackar, kokar til mos???
    Bella

    SvaraRadera
  3. Anni & Anonym: Ursäkta, det gick lite snabbt när jag skrev receptet. Tack för att ni läser så noggrant. Nu ska jag rätta till!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...