onsdag 13 juni 2012

Två gånger är en vana

Förra året den tionde juni åt vi skolavslutningsmiddag på Långbro Värdshus. Det var ett ganska spontant infall från vår sida; så spontana man nu kan vara med en relativt stor familj. Mina föräldrar var på besök med anledning av skolavslutningen. De har ofta föreslagit att vi ska äta ute, både för att det är trevligt, och som avlastning. Nu är det ju inte bara att braka in var som helst när man är ett sådant sällskap som vi är. Det var just på grund av mina tidigare goda erfarenheter som valet förra året än en gång föll på Långro Värdshus.

Vi blev inte besvikna. Vi åt gott, och vi fick fantastiskt fin service. När personalen är lika mån om att både barn och vuxna ska bli nöjda, då kan det knappast bli fel. Att boka bord till första sittningen är också ett smart val. Givetvis beror detta på åldern på barnet eller barnen, hur restaurangvant barnet är och vad för

Hjälmargös med räkor, champinjoner, dill, tomat, salladslök och en skummig vitvinssås, serverad med färskpotatis. Det smakade utmärkt bra den trevliga kvällen för ett år sedan.

Må så vara att gösen var makalöst god, men rabarberdesserten var ett konstverk. Vaniljcrémen med små bitar av ugnsbakad rabarber, rabarbersorbet och kardemummakrutonger var lika vacker som den var läcker, som ni själva kan se av bilden här nedan. Nu i kväll har jag suttit och spanat på menyn, för i morgon kväll ska vi återigen till Långbro Värdshus. barnen är mycket förväntansfulla, och jag ska inte sticka under stol med att jag själv i allra högsta grad ser fram emot besöket. Jag återkommer givetvis med fullständig rapport.

2 kommentarer:

  1. Gött! Vårt sommarlov börjar i morgon men ska firas med sonens Minecraft-middag och tillhörande LAN - jag drömmer om Långbro i smyg :)

    SvaraRadera
  2. Anna B: Vilken god mor du är ;-). Minecraft-middag låter ärligt talat väldigt kul, och jag såg ju din snygga kaka på bild på FB. Men, Långbro är i en klass för sig.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...