fredag 15 juni 2012

En räddare i nöden

Nu är det kanske några av er som sätter morgonkaffet i halsen. Jag är inte direkt känd för att hylla helfabrikat. Nu är det ju inte företeelsen helfabrikat i sig som jag stör mig på, nej, det är att så många helfabrikat har så tveksamma innehållsförteckningar, och smakar så illa. Alla människor har inte alltid lust eller tid att själva stå och rulla köttbullar, och det vore väl skam om det inte fanns vettiga sådana att tillgå i våra överfulla mataffärer?

Själva slutade vi för många år sedan att ha köttbullar av typen Mamma Scan på lut i frysen. Jag hade hört av vänner och bekanta att deras barn börjar rata hemlagade köttbullar till förmån för helfabrikat, och den sitsen ville jag aldrig att vi skulle hamna i. På den vägen är det.

I september förra året fick jag möjlighet att pröva en då alldeles ny sorts köttbullar från Scan, som jag aldrig självmant hade köpt. Till saken hör, att just den dag då varan levererades, hade vi en osedvanligt stressig eftermiddag, full av vad man skulle kunna kalla för logistiska familjeutmaningar. Då kom faktiskt dessa köttbullar som en skänk från ovan.

Jag öppnade förpackningen med viss skepsis, men kände genast en tilltalande arom som steg från köttbullarna. Vi smakade, och de var verkligen goda, även i kallt skick.

Det känns faktiskt väldigt roligt att kunna berömma dessa köttbullar. De har en sympatisk innehållsförteckning, en hög kötthalt och en läcker kryddning. Att de dessutom smakar lika gott kalla som varma, det är i mitt tycke en solklar bonus.

Jag har sedan det första smakmötet köpt hem dessa köttbullar när tiden är alltför knapp. De senaste veckorna har varit minst sagt hektiska här hemma. Som om det inte vore nog att maj månad i sig är en av de mest intensiva månaderna på året, så har vi dessutom sålt och tomt vårt lantställe. De kulinariska upplevelserna har vissa dagar fått stryka på foten. Våra barn älskar stuvade makaroner, och vill vi göra det enkelt för oss, så som vi vid ett flertal tillfällen behövt göra de senaste veckorna, så kan dessa köttbullar sannerligen tjäna som räddaren i nöden.

1 kommentar:

  1. Synd bara att de innehåller både mjölk och gluten.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...