måndag 11 juni 2012

Grill-along med Niklas Ekstedt

För några veckor sedan blev jag i egenskap av Officiell Årets Kock-bloggare för LRF inbjuden till grill-along med Niklas Ekstedt, ett evenemang som gick av stapeln under Stockholm Culinary Week. Grill-along är egentligen en sanning med modifikation, för det var snarast smoke-along vi ägnade oss åt. Jag hade förmånen att få stå i köket tillsammans med mina Årets Kock-bloggarkollegor Karoline och Lisa, som redan har hunnit blogga om eventet.

Det var en riktigt trevlig upplevelse som faktiskt överraskade mig en smula. Jag fick mig mer till livs än jag hade väntat mig. Niklas Ekstedt har ju med sin restaurang Ekstedt tagit grillning til en ny nivå, och de tips han gav kommer jag definitivt ha användning för.

Roligast var när Niklas visade hur han snabbröker på tändrör, precis sådana tändrör vi själva har till grillen. Han sade att han använder sig av billiga trådsilar från IKEA, då de slits ganska hårt av att användas i detta syften. Vi fick laga til en tartar på kalv och märg, som sedan mycket lätt enrisröktes, och därefter serverades med stekta små murklor och blandade örter. Lika vackert som det var gott, kan jag meddela.

När Niklas demonstrerade vad den nästa rätten, små lammläggar, rökts i, drabbades jag av svårartat habegär. En liten rök hade suttit så fint här hemma på uteplatsen.

Som ni ser var det idel glada miner. Den söte unge mannen T som tog bilden kunde möjligen ha varit lite indre darrhänt, men det har jag fått avhjälpa genom lite kosmetisk bildbehandling. Med tanke på hur rökigt det stundtals var i lokalen kan det tyckas helt i sin ordning att denna gruppbild får gå i gråskala. Se själva här nedan hur det såg ut när det var som värst.

Vädrets makter var sannerligen emot oss denna kalla och regniga dag i början av juni, men inne i tältet i Kungsträdgården var det tack vare grillarna ganska varmt och skönt. Jag kom hem med rökdoft i kläder och hår och magen full av bland annat dessa godsaker.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...