onsdag 6 juni 2012

För kallt för fruktsallad?

Man kan säga att jag återupptäckt fruktsallad, tack vare att jag under en period inte kunnat baka desserter. Mina barndomsminnen av fruktsallad är ganska sunkiga; ni vet, den där sortens dagis-sallader bestående av trista golden delicious, för stora bitar brunskiftande banan, grovt tillskurna apelsinklyftor med sega hinnor och, om man hade tur, en och annan druva, full av kärnor.

Det vore synd att låta sådana minnen stå i vägen för det faktum att en fruktsallad i grund och botten är något av det godaste man kan njuta av efter en god middag. På senare tid har vi frossat i sådan här god fruktsallad. Jordgubbar, kiwi, banan, gröna och blåa druvor och gärna söt melon. Som om inte allt detta vore nog, serverar jag lättvispad grädde eller matlagningsyoghurt som tillbehör, smaksatt med vaniljpulver och honung.

Rostad cocos och mixad choklad
gör slutligen desserten riktigt lyxig. Varför mixad choklad? Jo jag mixar grovhackad chokladen för att den då får mjukare brottytor, och blandar sig finare med cocos och frukt. En ren smaksak, givetvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...